NM til Cat Act og Daydream Believer

Skrevet av Birger Christensen,  25.10.2013
Artikkelbilde
Cat Act

Bilder fra løpene bestilles fra Hesteguiden.com, klikk her

Etter to spennende NM-løp sto Cat Act og Daydream Believer frem som fortjente vinnere.

Cat Act vant til 45 i odds for en drøy uke siden. Nå var hun langt mer betrodd da hun holdt unna for Calcaterre i en tett finish. Dermed ble det seier i NM for Jacob Fretheim slik det ble i det første NM i 1989. - Vi kjøpte henne av Gulbrand Gjestvang i fjor, og da visste vi at hun hadde fått et godt kosthold. Stammen er bra, med Catfight som fikk premie i Derby som mor. Nå tar vi vinterferie i visshet om at det kan bli et spennende 2014, sa Jacob. Marie Fretheim er deleier. -Ekstra gøy å vinne da. Det holdt akkurat, sa en godt fornøyd seiersjockey.

 Daydream Believer

Tidlig i oktober var Daydream Believer klart slått av Dickie Dickens med seks kilo mindre på ryggen. Nå var det likevekt, men likevel fremsto Holtung-hesten som den beste. Han holdt unna for et tøft angrep fra Legal Memory, ikke minst takket være en sterk finish av Espen Ski. - Han hadde trøbbel  i sommer og tok ham hjem. Var redd for at han skulle være litt for tung, men nå klaffet det, sa trener og deleier Per Dave Holtung. Vi trodde at Dickie Dickens skulle bli den tredje til å vinne NM både som 2- og 3-åring. Men det er stadig vrient å ta seg inn på den listen.

Possibly 

Amatørene kjempet om gullklokka. Philip Scott Sønsteby lå på tredjeplass, men med seier på Possibly, ble det han som kan glede seg til ny klokke. Han vant sin første seier på Mr Timberlake i forrige uke. Nå ble det seier nummer to, og dermed er han også i høy grad med i striden når det gjelder championatet.

 Female Spring

Female Spring er en meget dyktig hoppe. Nøyaktig et halvt år etter den første årsseieren, kom nummer to. - Hun er ærlig og kjemper flott med sitt ene øye. Dette er hennes siste sesong, nå blir det avl, sa trener Cathrine Erichsen. Også de to øvrige hoppene i løpet, Golden Memory og Match Point, er på vei over i avlsboksen etter flotte karrierer.

 Court Circular

Det var mange tette og spennende finisher på Øvrevoll fredag. V5-3 var så visst intet unntak. Court Circular vant med tre øvrige hester på linje. Det var Jacob Johansens seier nummer 21 på Øvrevoll i år. Lørdag har han mulighet til å bli champion på Klampenborg, der han leder med en seier foran Rafael Schistl og Nicolaj Stott. For Rune Haugen betød gevinsten at han øke ledelsen til Niels Petersen på Øvrevoll.

Cool Match 

Cool Match og Miss Kitty Grey dominerte V5-4 med et fornuftig tempo i front. På slutten var Cool Match den sterkeste, og det ga seier nummer to for Cathrine Erichsen og Espen Ski. For Espen var det hans seier nummer 25 i år på Øvrevoll, og det begynner å likne på et championat.

 

Var det tett over mål i mange løp fredag, ble det kanskje enda jevnere i V5-finalen. Det hadde gått for fort i front, og angrepene kom fra de bakre rekker. På linjen var Goldmaster fremst, nese foran Parbold Hill Sistnevnte lå sist ut på oppløpet, men spurtet voldsomt.

Målfoto Goldmaster-Parbold Hill-Majestic Dowsing