Full fart på fredag

Skrevet av Birger Christensen,  15.10.2013
Artikkelbilde
Espen Ski på Ragazzo

Når disse linjer skrives, har Øvrevoll ennå ikke avholdt sine lunsjløp onsdag. Men det er ingen lang pust i bakken denne uka. Fredag ettermiddag er det på ny fart på galoppen. En vrien V5-runde presenteres, og selv om det ikke er de helt store sportslige høydepunktene, er det fyldige og fine felter. Som det står i programmet er det fredag ettermiddag som gjelder på Øvrevoll resten av sesongen. Den avsluttes 29. november.

Nå er vi ikke utstyrt med noen evner til å fortelle hvordan det kommer til å gå onsdag før løpene er avholdt. Hadde vi vært det, skulle vi ha gjort furore i totoen. Men det er ikke flere løpsdager igjen enn at det kan være spennende å titte litt på jockeyenes kamp om championatet.

Espen Ski, Elione Chaves, Jacob Johansen og Per-Anders Gråberg er alle i posisjon til å kunne vinne. De siste ukene har også Helena Rosén meldt seg på. Hun rir ikke fredag, men har imponert stort gjennom hele sesongen. Årets lærling blir hun med bred margin, men i øyeblikket tror vi hun får det tøft med å vinne blant jockeyene. Skulle vi ta feil, har vi tid til å rette opp den tanken.

Espen Ski leder. Han har tatt fem titler mellom 2005 og 2010, bare avbrutt av Carlos Lopez i 2007, og er veldig klar for en ny tittel. Med gode ritt tror vi han vil lede når vi kommer til helgen, og da gjenstår seks løpsdager. Espen kjemper med Jacob Johansen om å bli toer på Täby.

Elione Chaves er aldri blitt champion på Øvrevoll. Han er klart først på Jägersro og er i striden på Klampenborg. Dessuten har han allerede sikret seg prisen i Gøteborg.

Jacob Johansen har ett championat på Øvrevoll. Det er så lenge siden at 1 var første siffer i årstallet (1999). Kan bli toer på Täby og er med i toppen på Klampenborg.

Per-Anders Gråberg ble champion i 2011 og gjentok i fjor. Vinner på Täby og er toer bak Chaves på Jägersro. Er nok svært klar for å legge på til tre strake på Øvrevoll.

Det har ofte vært hard kamp blant jockeyene på Øvrevoll, men det er sjelden at så mange er i bildet så nær sesongslutt. Vi gleder oss til å følge kampen helt ut.