Finale for hekk og gressløp

Skrevet av Birger Christensen,  10.10.2013
Artikkelbilde
Årets siste hinderløp står på programmet, her Calvados som gjorde Dennis Persson til Champion

 

Det er mye fin sport i lunsjen kommende onsdag. Det er "årets siste" i forskjellige kategorier på Øvrevoll i disse dager. Torsdag var det årets siste kveldsløp og årets siste torsdag med galopp. Nå er det den siste lunsjen, med finale over hekkene samt årets siste løp på den vakre gressbanen.
Med dette hekkeløpet, finalen i noviseserien, er det på tide å ta en titt på championatene over hekk. Trenertittelen tar Dennis Persson, og det er uhyre fortjent. I 2011 fightet han med Rune Haugen, men tapte helt på slutten. I fjor ledet han helt til Niels Petersen vant finalen med King's Dancer. Nå er det ingen tvil. Are Hyldmo hadde teoretisk mulighet til å ta igjen Dennis, men har ingen starter onsdag i hekkeløpet. Dermed vinner den treneren som nesten utelukkende satser på hinder fra sin base ved Strømsholm.
Blant jockeyene er det litt mer åpent. Både Matthew Bachelor og Niklas Loven har vunnet to hekkeløp av de åtte som har vært avviklet før finalen onsdag. I tillegg har også Gerard Tumelty sjansen, og vi skal se litt på betingelsene:
Tumelty må vinne for å ha sjanse på å bli champion. Han får da tittelen hvis Bachelor ikke blir nummer to.
Både Bachelor og Loven avgjør enklest ved å vinne det siste løpet. Vinner ingen av de tre nevnte, rekker det med annenplass både for Bachelor og Loven. Siden trioen i toppen sitter på så gode hester, velger vi å stoppe der. Men i det mest ekstreme tilfellet kan det bli avgjort på flest fjerde- eller femteplasser, men da er det nok mer teori enn praksis.
Annike Bye Hansen passerte som vi tidligere har nevnt 100 seire for noen uker siden. Hun var ikke til stede på Øvrevoll da jubileet kom. - Da satt jeg i bikini og drakk champagne i Frankrike, og da ble det selvsagt ekstra god grunn til å feire. Nå tror jeg at det kan bli seier for en av toåringene. Både Calcaterre og Giovanni Nobile går bra på sanden i trening, og det er nok ikke så mye som skiller dem. Hun kan ellers fortelle at Ragazzo har fått hvile etter en hektisk sesong. Oppkjøringen på våren ble kort etter skade, og derfor ble han også litt sliten nå etter løpet på Täby. Det skal uansett bli fint å se igjen en av de hestene som har imponert oss mest i 2013.
Vi nevner allerede nå at det går unna i svingene. To dager etter lunsjen onsdag er det løp igjen på Øvrevoll. Da er det fredag ettermiddag som gjelder, slik det vil være frem til fredag 29. november. Deretter blir det pause frem til 17. april 2014.