Fearless Hunter viste klasse

Skrevet av Birger Christensen,  10.10.2013
Artikkelbilde
Fearless Hunter

I eliteløpet over 1750 meter var Fearless Hunter eneste treåring. Han forsvarte ungdommen på beste måte og seiret foran en dyktig Hot Wing og en positiv Pilgrim på tredje. Favoritten Birkebeinern ble sliten etter å ha fått press underveis. Seieren var også viktig for trener Rune Haugen. I et løp hvor mange forventet at Niels Petersen skulle knipe noen kroner innpå Rune, ble det motsatt utfall. Ikke så store summene, men nok til at vi følte at her skal det kjempes om championatet fra begge sider.

 Stuckinamoment

Cathrine Witsø Slettemark har noen fine toåringer på stallen. Særlig har Stuckinamoment levert innsatser av beste merke. Rett bak de beste både i Heatherwold og Kriteriet, nå viste han at 1600 meter og sandbane var helt ok. Suveren seier ble det, mens Seventyseven ble tredje. Mellom de to fulgte Sans Arc. De tre hestene som begynte på S fikk alle karakteren S, eller særdeles tilfredsstillende.

 Mississippi

Mississippi er nok den hesten på Øvrevoll vi er blitt mest imponert over i år når det gjelder forbedring. Hallvard Soma har fått en enorm fart på ham, og nå lekte han med flere av våre beste sprintere. Det til tross for at Mississippi ikke kom inn til railen, som han liker aller best. Imponerende!

 Lista Lightning

Det skjedde mye i amatørløpet. Dina Heggum hadde kanskje lest at "de siste skal bli de første"? I hvert fall fikk hun en voldsom fart på Lista Lightning og knep seieren kort før mål. Dina vant på sin egen Hakuna Matata på den svenske Derbydagen, men dette var den første rytterseieren på Øvrevoll. Hun er nå i posisjon til å kunne vinne klokka, som amatørene kjemper om, og det er også Philip Scott Sønsteby. Finalen i den serien går fredag 25. oktober, og de to nevnte, Marius Borgen Andersen eller Sergio Martin Pacheco vinner klokka.

 Most Wanted

Most Wanted er en vår- og høsthest. Slik har det vært i flere sesonger, og slik blir det nok også i år. Tre seire tidlig på sesongen, nå kom den første høst-triumfen. Marie Fretheim ga vinneren en fin reise rundt banen til sikker seier. Han er trolig en god kandidat til å bli mestseirende på banen i år, men den kampen ser ut til å bli tøffere enn på lenge.

 Bosun's Whistle

I V65-5 så det lenge svært lyst ut for Miss Kitty Grey. Men 200 meter fra mål begynte det å gå tråere. Bosun's Whistle kom bakfra, og Espen Ski red for seieren med stor energi. En meter før målstreken kom belønningen, og Espen kunne notere sin andre seier for kvelden.

 Mohikan

Forrige uke trodde vi på Mohikan. Da skuffet han oss, og derfor ble han droppet denne gang. Det var en tabbe, for Mohikan kom med en voldsom spurt og innhentet ledende Vortex 50 meter før mål. I tillegg til de to seirene til Espen Ski, ble det gevinst også for Helena Rosen, Elione Chaves og Jacob Johansen. Jockeyfighten lever videre.

I V65 var det to spillere som løste rebusen. Hjulpet av en pen jackpot fra tirsdag, ble det over 450 000 for seks rette. Ikke verst.

 

Ulykke på Øvrevoll

 

Før start i sjette løp skjedde det en ulykke på Øvrevoll torsdag. Anders Bager satt på ryggen av Fast Connection, som steilet opp. Bager ble klemt mot en stolpe, og det virket alvorlig.

Oppdatering fredag 11. oktober: Anders Bager er skrevet ut av sykehuset uten noen brudd, og er på vei hjem til Danmark.