Easy match for Easy Road - og Batchelor champion

Skrevet av Birger Christensen,  16.10.2013
Artikkelbilde
Easy Road

 

 

 

Hansinger fra Cathrine Erichsens stall var favoritt da gode sprintere møttes i V5-2. Nå ble det seier til Cathrine, men det var treårige Easy Road som fikset biffen. Helt suveren var han i finishen med Shane Karlsson som makker. Easy Road vant på 17. mai, ble toer i 2000 Guineas og har også gjort det bra i Sverige. - Men det er tydelig at det er gress han foretrekker, og nå tror jeg vi har en topp sprinter til neste sesong, sa Cathrine.
 Justicia
Da Matthew Bachelor fikk strøket sitt ritt på Rockinger i årets siste hekkeløp, trodde vi at sjansen til å bli champion forsvant. Men både Gerard Tumelty og Niklas Loven havnet utenfor trippelen, og dermed tok Bachelor tittelen likevel, sin fjerde i Norge. Dennis Persson ble trenerchampion, noe som var klart før finalen. Løpet ble for øvrig en suveren seier for Justicia, som ledet hele veien.. Christopher Roberts red, og Tony Oscarsson er trener.
 Dickie Mint
Dicky Mint het vinneren i V4-1. - Det er en hest med litt klasse. Derfor hadde jeg god tro på ham i dag. Kommer tilbake senere i høst hvis vi finner en passende oppgave, sa trener John Nielsen.
 Mr Lumberjack
Jacob Johansen satt på Dicky Mint, og den dyktige danske tok like gjerne en kjapp dobbel. Mr Lumberjack hadde aldri vunnet før onsdag, men hadde stadig nærmet seg en triumf. Nå var han veldig lett gående ut på oppløpet, men ledende Winterzeit bød på tøff motstand. Denne seieren gjorde at Rune Haugen økte ledelsen på Niels Petersen i trenertoppen.
 Majestic Dowsing
Majestic Dowsing har vært i toppen mange ganger i år uten å vinne. Med kombinasjonen fleksible blinkers og en god finish av Espen Ski, ble det endelig hull på byllen. - Jeg har hatt tro på ham mange ganger, nå var det deilig at det endelig lyktes, sa trener Annike Bye Hansen.
 Enara
I V4-finalen (og V5-starten) ble det en dårlig start for Enara. Men hun kom som et lyn bakfra på oppløpet og avgjorde i god tid før mål. Dermed tok Per-Anders Gråberg et viktig napp i kampen om å bli champion. De beste jockeyene får ofte gode hester, men de tar også vel vare på sjansene.
Hot Wing 
Hot Wing var den eneste favoritten som vant onsdag. Folkehesten Colourist dro av gårde og holdt fint til annen. Men da Helena Rosen satte fart på Hot Wing, ble seieren temmelig sikker. Det var seier nummer 18 for den dyktige jockeyen, som ser ut til å klare en vinnerprosent på over 25 denne sesongen. Imponerende.

Cat Act
 
Ingen løpsdag på Øvrevoll uten en skrell. Den kom i toårsløpet, hvor Cat Act vant sikkert. - Men jeg er ikke så overrasket, sa trener Jacob Fretheim. - Hun er blitt tatt i starten et par ganger og er en flink hoppe. Dermed havnet vandresverdet i Skoger til neste høst.