Diamant vant flott duell

Skrevet av Birger Christensen,  03.10.2013
Artikkelbilde
Diamant

St Leger ble ett av de mest severdige vi har sett på mange år. Det sørget Diamant og Mister Big Shuffle for. Begge lå avventende til ut på oppløpet. Da stakk Mister Big Shuffle fra siste plass og fikk raskt noen lengder. Diamant kom imidlertid nærmere, og de siste 200 meterne fikk vi se en flott duell. Først da det gjensto et par meter fikk Diamant tak i sin motstander og vant med liten margin. Dreams Cape var meget god som tredje. Både Jan-Erik Neuroth og Rafael Schistl ga alt, og vi takker for en oppløpskamp vi vil huske en stund.

- Jeg mente at jeg hadde den speedigste hesten og la opp til å ta de andre på slutten. Det holdt jo akkurat, sa Jan-Erik, som vant St Leger for første gang. For pappa Wido var det seier nummer seks i storløpet, og dermed tangerte han Arnfinn Lund på toppen av listen. Samtidig var det seier nummer 996 på Øvrevoll.

You Go Girl

Toåringene prøvde sandbanen for første gang i løp. Favoritten Davicci likte ikke det så godt. Det gjorde derimot You Go Girl, som tok en ganske sikker seier for Espen Ski. Madammen holdt akkurat unna for Philosofical i kampen om annen.

Zaphir

Zaphir vant for en drøy uke siden på 1600 meter. Nå var det 1100 meter, og det mente de fleste var for kort. Hanna Mårtensson fikk imidlertid fart på ham i tide, seier nummer tre av tre mulige for Hanna på Øvrevoll i år! I klokkekampen for amatørene er det to løp igjen, og det er Sergio Pacheco og Marius Borgen Andersen som ligger best an.

Vortex

- Jeg liker ikke sporet, sa trener Sigmund Tandberg om Vortex fra spor 11. Det ble da også en drøy tur, men likevel var han med i striden sammen med favoritten Dickie Dickens. Helena Rosen vant med Vortex, og Rafael Schistl måtte for annen gang se seg slått med liten margin.

Aylar

Aylar har ikke hatt sin beste sesong i år. Nå sto hun fint til i førstespor og holdt unna helt til mål. Dette var for øvrig den første seieren på sand for Aylar på drøyt tre år.

Al Rannan

Trener Pia Høiom var inne på at det var litt kort for Al Rannan. Men Per-Anders Gråberg fikk fart på ham, og i god tid før mål passerte han ledende Cool Match. Rapponghi avsluttet bra til tredje.

Maraboux Javilex

Løpsdagen ble avsluttet med en fin spurtseier av Maraboux Javilex. Dermed ble Wido Neuroth beste trener og fikk sin seier nummer 997. Han var full av lovord om Helena Rosen, som dermed tok sin tredje dagsseier.

- Dyktig gjort av en lærling å ikke la seg stresse, sa Wido.

Seks rette ga nesten 40 000, en fin ekstralønn den første løpsdagen i oktober.