Dekken til Fair Flair

Skrevet av Birger Christensen,  10.10.2013
Artikkelbilde
Fair Flair med Carlos Lopez på ryggen

 

 

Fair Flair har i flere år vært en av banens beste hopper. På Derbydagen gikk hun sitt løp nummer 100, og onsdag får hun sitt fortjente dekken.
Etter fire starter i Irland kom Fair Flair til Øvrevoll høsten 2007. Der ble hun kjøpt på auksjon av Stall Hope og har hele tiden stått hos Pål Jørgen Nordbye i Sørkedalen. Den første seieren kom 8. november samme år med John Mc Laughlin som makker. Totalt er det blitt 12 førsteplasser, og hun har seier hvert år unntatt i år. Aller best var hun da hun tok tre strake seire på Øvrevoll sommeren 2011, og noen uker senere fulgte opp med gevinst i Gøteborg. Det er for øvrig den eneste seieren som ikke er kommet på Øvrevoll, da med Rafael de Oliveira som jockey. Totalt har Fair Flair løp inn 888 190 kroner.
Et litt artig poeng er at det er hele 11 jockeyer som har vunnet løp på Fair Flair. Carlos Lopez er den eneste med to seire, de øvrige er fra første til siste gevinst John McLaughlin, Pascolina Da Costa, Manuel Santos, Lennart Hammer-Hansen, Espen Ski, Anna Pilroth, Madeleine Haugland, Per-Anders Gråberg, Rafael de Oliveira og Helena Rosén. Ni seire er kommet på gress, tre på sandbanen. Hun har vunnet på alle distanser fra 1100 til 2400 meter.
Vi gratulerer Fair Flair og kretsen rundt den dyktige hoppa.