Come back for Carlos

Skrevet av Birger Christensen,  29.10.2013
Artikkelbilde
Carlos Lopez

Søndag 28. juli var Carlos Lopez i Gøteborg for å ri en rekke løp. Han hadde flere gode sjanser, og på Øvrevoll ledet han jockey-statistikken en seier foran Elione Chaves og to vinnere forn Espen Ski. Men allerede i 2. løp ble planene om en fin galopphøst knust.

Carlos red Shooting Line for trener Peter Jardby. Da feltet kom ut på bortre langside bak en liten høyde hvor hestene ikke er i kameraet, var imidlertid ikke Shooting Line å se. Bildene i etterkant var ikke hyggelige, og vi forsto at skaden var alvorlig. Derfor gleder vi oss stort når den sympatiske jockeyen gjør come back førstkommende fredag.

-         Det gikk sakte fremover til å begynne med. Hadde smerter i ryggen, men utover høsten har det gått stadig bedre. Har fått ri en del for Wido (Neuroth) i trening, og det setter jeg pris på. Nå er jeg så nær 100 prosent som jeg kan bli, og jeg har lyst til å komme i gang. Tanken er også å ri en del på Täby i vinter, men vi får ta det steg for steg, oppsummerer Carlos. Champion på Øvrevoll i 2007 later til å være klar for nye oppgaver, og det er vi glade for.

-         Har fått tre ritt på Pretty Hill, Silver Ridge og Royal Games av Are Hyldmo og et oppsitt på Flying Falk av Knut O Arnesen. Tenkte først at to ritt kunne være passe, men det skal nok gå bra med fire starter også, avslutter Carlos.

Den første av fem løpsdager i november er en spennende blanding av åpne og litt mer overkommelige løp, i hvert fall på forhånd. Vi trodde vi hadde en banker i Over the Ocean i noviseløpet, men han forsvant. Cekath er ikke en like sikker vinner i samme løp, men hun bør beseire denne motstanden på en god dag.

 Neste gang skal vi gå litt nærmere inn i kampen om jockey-championatet. Kvartetten Espen Ski, Per-Anders Gråberg, Elione Chaves og Jacob Johansen dominerer stort både på Øvrevoll og ellers i Skandinavia. I tillegg er vi som mange andre imponert over det Helena Rosén har fått til i år. Men dette sparer vi til neste gang, for denne fredagen fortjener Carlos Lopez rubrikkene.