Årets siste galopptorsdag

Skrevet av Birger Christensen,  07.10.2013
Artikkelbilde
Birkebeinern. Foto Stefan Olsson

Det er en torsdagskveld, en onsdagslunsj og syv fredager på ettermiddagen igjen av årets sesong. Torsdag går vi knallhardt ut åpner med to bankere. Trenerne er optimistiske og styrket oss i troen.

-         Birkebeinern i V65-1 er i meget god orden. Har fin form og liker distanse og underlag. Må si at jeg har god tro på seier. Mine andre to i V65, Miss Kitty Grey og Take on Me, står også fint til. Førstnevnte er klart best i tet, og løpet likner litt på det hun vant i juni. Take on Me fikk en sårskade og måtte strykes sist. Er i full orden nå og bør regnes tidlig. Har også en veldig fin toåring i debuterende Paratico. Har vokst mye og slitt med sore shins, men ser bra ut. En stor outsider, sier Niels Petersen, som jakter sitt tredje championat. Har litt flere kort å spille på enn Rune (Haugen), så jeg tror sjansen er god, antyder Niels.

I V65-2 blir Mississippi vårt valg og en ny alenestrek. Hallvard Soma støtter tanken.

-         Han jobbet fantastisk nå nettopp, og jeg tror han fikser formtallet 76 greit. Bør komme ned til front ved railen før svingen, men det tror jeg han klarer. Jeg er optimist, beretter Hallvard.

Med ni løpsdager igjen, er det naturlig å skjele litt til kampen om de forskjellige championatene. Det ser ut til å bli kamp til langt ut i november før det meste er avklart, og det er slik vi vil ha det. Denne gang ser vi litt på amatørene, som også kjemper en kamp om å vinne klokka. Blant trenerne blir det i år som i fjor en tittel til veteranen Arne O Karlsen i Åsgårdstrand.

Blant rytterne er det imidlertid uhyre jevnt. Hanna Mårtensson tok teten torsdag med sin tredje seier på tre ritt. Men et kobbel av ryttere har lyst på tittelen, og det er nok ritt igjen til at mye kan endre seg. I fjor gikk både championatet og klokka til Aase Marie Brown, men hun er nå lærling. Siden Sergio Pacheco og Marius Borgen Andersen ikke har ritt torsdag, er det fortsatt mulighet for et par av konkurrentene til å vinne klokka, men da må det bli en fremskutt plassering i årets nest siste klokkeløp torsdag.

Neste gang ser vi på hinderstatistikken, da årets siste hekkeløp avvikles i lunsjen neste onsdag. De øvrige listene vil vi holde dere oppdatert om frem mot sesongslutt