Ski og Petersen tok titlene

Skrevet av Birger Christensen,  29.11.2013
Artikkelbilde
Liebling

 Det er ikke så ofte at en løpsdag sent i november vil bli husket en god stund. Finaledagen fredag er et unntak. Utrolige herlige finisher og spenning om championater skapte en herlig ramme, og da røyken hadde lagt seg, sto Niels Petersen og Espen Ski som vinnere. Espen vant sin sjette tittel, og med tanke på at han misset de fire siste løpsdagene, må vi si det var fortjent. For Niels var det tredje tittel på rad etter en fantastisk kamp med Rune Haugen.

 Fraank

 

Årets siste amatørløp ble en spennende affære. Marius Borgen Andersen vant med Fraank, noe som ga Marius hans tredje seier for året. Men Philip Scott Sønsteby tok championatet. Han ergret seg over mange annenplasser før den første seieren kom, men det var nettopp annenplassene som ga Philip tittelen. Helene Smit og Hanna Mårtensson fikk også tre seire, sistnevnte på kun tre ritt.

 

Løp 2 var ventet å bli et godt bidrag for Rune Haugen i trenerstriden, og slik ble det. Første, annen og fjerde for Runes trio, med Just Now som god vinner. Dermed var differansen 42 085 kroner i Runes favør, men i V5-1 hadde Niels kraftig skyts.

 Just Now

Fem av feltets åtte startende hadde tilhold på stallen til Niels Petersen i V5-1. Vi fikk se et flott toårsløp med Liebling som en solid vinner foran godt spurtende Outlaw. Petersen fikk alle premiene unntatt tredjeplassen, og nå ledet han med 22 595 kroner. Fortsatt var det spenning.

 Mississippi

V5-2 ble et fantastisk herlig sprintløp. Mississippi fightet knallhardt med Caerus, mens Match Point lette febrilsk etter luke langs railen. Den kom sekundet for sent, og Mississippi holdt unna med neseboret. Dermed var Elione Chaves ajour med Espen ski, men måtte vinne et løp til da Espen hadde flest annenplasser. Match Point og Light the Fire ga Petersen annen og fjerde, og nå skilte det 43 385 i favør av Niels. Og skulle Colourist bli sesongens mestseirende, måtte Colourist vinne for å snyte Mississippi for den tittelen.

 Maraboux Javilex

I V5-3 ble trenerchampionatet avgjort. Rune Haugens duo, Colourist og Mr Lumberjack, ble halvert før start, da Mr Lumberjack slo seg vrang. Da Colourist måtte nøye seg med fjerde, var forspranget til Niels Petersen ikke mulig å innhente. Elione Chaves så en stund ut til å kunne vinne med Heavenly Spiced, men bakfra dukket Maraboux Javilex opp. Det var Wido Neuroths seier nummer 999 på banen, så det blir det jubileum første gang han vinner i 2014.

 Mellon

Mellon tok sin andre seier på Øvrevoll i år, og begge gangene har han kommet mellom hester i stor fart bakfra. Det var flere vinnerkandidater da det gjensto 150 meter, men det var mest fart i Mellon. Nå måtte Chaves vinne årets siste løp med Fighting Spirit om han skulle klare sitt første championat på Øvrevoll.

 Macbeth

Årets siste løp ble vunnet av Macbeth etter en flott finish. Arne O Karlsen er trener, og han er champion blant amatørene.

 

Da takker vi for i år etter en inspirerende finaledag.