Tidenes trenerduell

22.11.2013
Artikkelbilde

Duellen mellom Rune Haugen og Niels Petersen må være den tetteste trenerduellen vi kan huske. Etter fire løp fredag hadde Haugen tjent ti kroner mer enn Petersen, rundt en halv kaffekopp i kafeen. Siden dreide det seg om fjerde- og femteplasser for de to, og Rune Haugen har en ytterst knapp ledelse foran finaledagen.

 

Fredagens første løp ga en sikker seier til favoritten Ferdino. Til å være langt ut i november, løp mange av toåringene ganske grønt. Men flere viste tidvis fin fart og lover godt foran treårssesongen. Familien Nagell-Erichsen tok med seieren ledelsen i kampen om å bli mestvinnende eier.

 Magica von Tryll

- Jeg blir flau hvis ikke Magica von Tryll vinner maidenløpet, sa trener Annike Bye Hansen før start. Etter en dårlig start og drøy siste sving, klarte favoritten å vinne for første gang på 16 starter. Det var Jacob Johansens seier nummer 100 i Skandinavia i år, og for første gang har så vidt vi har brakt på det rene, tre jockeyer nådd 100 seire samme år. Elione Chaves og Per-Anders Gråberg er de to andre om noen skulle lure. Og best av alt, Annike slapp å bli flau.

 Ares

V5-1 ble en stor triumf for Philip Scott Sønsteby. Med Ares i tet fra start til mål ble det seier. Han overtok dermed ledelsen i kampen om championatet, og i tillegg ble det ny sal for den knepne seieren i Øvrevoll Hestesport Cup. Det er nå kun Helene Smit og Hanna Mårtensson som kan ta fra Philip championatet siste løpsdag.

 Colourist

Rune Haugen tok sin andre strake da Colourist holdt unna for tapre Marmala i V5-2. De 15 750 kronene som var forskjell på første og annen, kan vise seg utrolig viktig mellom Rune og Niels Petersen når regnskapet blir gjort opp. I tillegg tok Colourist nå ledelsen i kampen om å bli årets mestseirende, en tredjeplass foran Vortex.

 Second Floor

Second Floor hadde en annenplass for temmelig nøyaktig et halvt år siden. Nå klaffet det meste, og årets første seier var et faktum. Aylar mistet teten til Aaron's Way, og etter det var ikke favoritten like het som forrige fredag.

 Mississippi

Mississippi ble den tredje hesten til fem seire på Øvrevoll i år. Aase Marie Brown tok teten og holdt enkelt unna for konkurrentene. Dette var seier nummer 21 for trener Hallvard Soma i år, et flott tall.

 Song D'Amour

V5-finalen ga seier og tredje til Isidro Vergara. Song d'Amour og Red Hearts var hans duo, med dyktige Macbeth i mellom.

 

Av jockeyene som jager Espen Ski, tok Elione Chaves en seier, Jacob Johansen to og Per-Anders Gråberg en. Dermed må Chaves vinne to og Johansen ta fire seire for å passere Ski. Spennende, ikke minst for Espen. Gråberg må klare fem, og det blir nok for tøft.