Fargerik folkehest

Skrevet av Birger Christensen,  01.11.2013
Artikkelbilde
Colourist

For fjerde gang i år ble det seier til folkehesten Colourist på Øvrevoll fredag. Det morsomste er at hesten går bedre og bedre utover høsten. - Vi fikk riktignok noen kilo, men det var sterkt å slå en så god hest som Touch of Hawk. Nå har vi en sjanse til å bli den beste av alle folkehestene, så nå starter vi også neste fredag, sa trener Rune Haugen. Det regnskapet gjøres opp neste lørdag, og galoppens bidrag ligger godt an.

 Beentheredonethat

Niels Petersen hadde tre hester til start i toårsløpet. Best gikk det for Beentheredonethat, som slo Barasti i finishen ganske sikkert.- Har vært en stor baby, tror det skal bli en veldig spennende hest neste år, sa Niels. - Ekstra gøy at han har Negra del Oro som mor og dermed er eget oppdrett, supplerte eier Nils Petter Gill. Som mange vil huske var den flotte hoppa Derbyvinner på Øvrevoll for syv år siden.

 Cekath

Cekath var favoritt i V5-1. Det ble da også seier, men None Shall Sleep og Magica von Tryll bød på tøff motstand. - Har ikke helt funnet ut hva som er rett distanse og underlag for Cekath, så vi får bruke vinteren til å søke svaret, sa trener Cathrine Erichsen. For Fredrik Johansson ble det den andre strake seieren, og på Cekath viste han finishridning av godt merke.

 Fearless Hunter

Fearless Hunter var for et par måneder siden fjerde i Derby. Nå ble det seier, og denne høsten har han imponert stort. - Han er i knallorden, og så må jeg gi honnør til lærlingen, Sergio Alonso Cervantes. Han red et flott løp og er veldig interessant med sin vektlettelse, sa en "pumpa" trener Rune Haugen. Celia i det samme løpet måtte bytte trinse, og Rune måtte legge inn en nokså sjelden spurt.

 Send An Invitation

I 2011 hadde Send an Invitation en god periode hvor det ble noen seire. Nå fant han veien til vinnerpaddocken, selv om den var improvisert. Russel Masset lå klart sist lenge med vinneren, men spurten var av gammelt merke. Marius Borgen Andersen ble toer med Fraank og ligger godt an til å vinne Øvrevoll Hestesport Cup når to løp gjenstår.

 Song D'Amour

Løpsdagens største overraskelse kom i V5-4. Song d'Amour holdt unna i finishen i et løp der Daydream Believer fikk store trafikkproblemer. - Han er fin i trening og liker denne banen, sa trener Isidro Vergara om vinneren. Luis Santos red sin andre vinner denne fredagen. En dobbel til Luis på Øvrevoll er ikke hverdagskost.

 Big Red

Jockeyene som utgjorde ti på topp før løpene fredag hadde ingen stor løpsdag. men i det aller siste løpet lyktes Elione Chaves på Big Red. Mr Lumberjack så lenge ut til å vinne, men i stedet ble det den første seieren til Big Red. Dermed er Chaves nummer to på Øvrevoll, fire seire bak Espen Ski. Og de dyktige V5-spillerne kunne kvittere ut nesten 70 000 kroner for jobben.