Spenning i tetstriden

Skrevet av Birger Christensen,  19.11.2013
Artikkelbilde
Ragazzo og Espen Ski

Fredagens løpsdag er årets nest siste på Øvrevoll. Det er kamp om championatene i flere kategorier, og vi forsøker å gi dere litt informasjon om striden der det fortsatt er kamp. Vi nevner også de kategoriene som er avgjort, for prestasjonen blir selvsagt ikke noe mindre av at seieren er klar.

 

  • Johan C Løken blir årets oppdretter. Det viktigste bidraget har Ragazzo vært, som blant annet vant gruppeløpet Polar Cup i suveren stil.

  • Espen Ski leder blant jockeyene, og det er i realiteten Elione Chaves som er eneste utfordrer. Da Espen har flest annenplasser, må Elione vinne tre seire på de to siste løpsdagene for å gå forbi Espen. Det vil nok fortsatt være spenning også før siste løpsdag i den striden.

  • Det er utrolig jevnt blant amatørene. Helene Smit leder, men seks ryttere kan gå til topps. Hanna Mårtensson må starte på finaledagen for å ha sjanse, og Russell Masset må vinne både fredag og på finaledagen. De øvrige med sjanse er Philip Scott Sønsteby, Sergio Martin Pacheco og Marius Borgen Andersen. Trolig er det litt færre kandidater etter amatørløpet fredag.

  • Helena Rosén er suveren blant lærlingene. Hennes sesong har vært strålende, og snart drar hun til Australia for videre utvikling «Down under».

  • Evigunge Arne O Karlsen blir trenerchampion blant amatørene i år som i fjor. Nærmest følger Annie de Mora, som også har hatt en fin sesong.

  • Blant eierne ledet Chess Racing AB lenge, mye takket være seieren til Berling i Marit Sveaas’ Minneløp. Men Stall EOS har passert med en drøy tusenlapp, og Einar Nagell-Erichsen med familie er mindre enn 23 000 bak. Det er ikke usannsynlig at sistnevnte overtar ledelsen foran finaledagen.

  • Vortex, Colourist og Mississippi kan alle vinne kampen om å bli mestseirende hest. De to sistnevnte starter fredag og trenger seier for å passere Vortex. Mississippi må dessuten starte og vinne neste fredag.

  • Kampen om å bli «Årets tøffing» ble nok avgjort sist fredag, da Heavenly Spiced gikk til topps. Skal stallkameraten Pannacotta passere, må det bli seier på finaledagen i et 12-hesters felt.

  • Vi har spart kampen mellom Rune Haugen og Niels Petersen til slutt. Rune leder med 3 455 kroner, hvilket vil si at differansen er litt over en promille av den sum stallene har løpt inn. Trolig tar Niels teten etter toårsløpet, mens Rune vil gi alt for å kontre. Undertegnede kan ikke huske en så tett kamp i trenertoppen så sent i sesongen før.

 

Da ønsker vi alle velkommen til Øvrevoll for nest siste gang i år.