Sjette gang for Ski?

Skrevet av Birger Christensen,  05.11.2013
Artikkelbilde
Espen Ski

Espen Ski har i år sjansen til å ta sitt sjette jockey-championat på Øvrevoll. I så fall kommer han ajour med Walter Buick, pappa til William Buick som lørdag ble toer i Breeders Cup Turf med The Fugue. Da er det bare Janos Tandari som vil være foran på listen med sine åtte titler.

Den ledelsen Espen har med fire løpsdager igjen, mener vi kan sammenliknes med et fotballag som leder 3-1 et kvarter før slutt. Betryggende, men ikke sikkert forsprang. Plutselig kan en av utfordrerne ha en knalldag, og da kan ledelsen skrumpe raskt. Vi glemmer ikke så lett det som skjedde i 2006. Espen ledet med tre seire og flere annenplasser foran Mette Hanssen da fire løp gjensto av hele sesongen. I tur og orden vant Mette med Some Night, Oktkar og Ladies Unique, og før siste løp var det bare annenplassene som skilte. Der ble det stopp for Mette, og Espen reddet i land championatet. Han er for øvrig den eneste mannlige norske jockeyen som er blitt champion på Øvrevoll siden 1971, da Arne Wikstrøm gikk til topps.

Vi tar en kjapp titt på de tre jockeyene som alle har lyst til å ta igjen lederen:

Elione Chaves er i år champion på Gøteborg og blir det også på Jägersro. Han er førstemann til 100 seire i Skandinavia og har hatt sin klart beste sesong på disse breddegrader. Toppen var seieren i Svenskt Derby med Hurricane Red.

Jacob Johansen tapte med liten margin på Klampenborg siste løpsdag. Er med i toppen på flere baner, men det er bare på Øvrevoll han kan vinne. Vant Derby og Oslo Cup i år med Probably og Touz Price fra Haugen-stallen

Per-Anders Gråberg tar et soleklart championat på Täby. Har vunnet en drøss med storløpsseire med hester fra Niels Petersens stall. Har i skrivende stund 99 seire i Skandinavia i år.

Skal vi lage en tipslinje om årets jockey blir den slik:

Espen Ski – Elione Chaves – Jacob Johansen

Outs: Per-Anders Gråberg

 

Løpsdagen fredag er full av fallgruber for spillerne. Det er gjerne ganske normalt i noen avdelinger, men en skrell eller to kommer nesten alltid. V5 har gitt over 10 000 kroner ni ganger av 14 mulige og over 100 000 tre ganger. Ikke en eneste gang har V5 gitt under tusenlappen, og det tror vi ikke den gjør denne gangen heller.