Litt av hvert...

Skrevet av Birger Christensen,  07.11.2013
Artikkelbilde
Frank Lloyd Wright

Søndag er det stordag på Jägersro, den siste store løpsdagen med galopp i Skandinavia. Det er også siste gang det er galopp på V64-menyen. Niels Petersen er den eneste som starter hester av de norske trenerne. I hovedløpet Hurricaneløpning møter Namibian Desert kvalifisert motstand i Hurricane Desert og Be My Award. Selv om Namibian Desert aldri har tapt på nettopp Jägersro, tror vi det blir tøft å vinne.

I det svenske kriteriet er Frank Lloyd Wright det norske håpet. Han møter Hongkong Star på ny, hesten som slo Petersens håp på Täby for to uker siden. Light the Fire, Plug and Play og Over the Ocean starter alle med gode sjanser i sine løp.

 

For en snau måned siden pådro Anders Bager seg en alvorlig skade på Øvrevoll da han skulle ri Fast Connection. Han gjorde come back i Aalborg mandag med annenplass på samme hest, og fredag rir han for første gang på Øvrevoll etter uhellet. Han sitter igjen på Fast Connection og rir også Blue Touch for sin mor Lone Bager. Vi ønsker velkommen tilbake i salen.

 

Da Per-Anders Gråberg vant V4-1 på Northern Beauty på Täby onsdag, passerte også han 100 seire i 2013. Elione Chaves vant også et løp og er oppe i 104 vinnere i år. Den neste (og siste) som kommer til å passere 100, er Jacob Johansen, som står med 95 førsteplasser.

 

På listen over mestvinnende hester på Øvrevoll i år (klikk her), ligger vinneren av Marit Sveaas’ Minneløp, Berling på toppen med de 800 000 kroner som den seieren ga. Probably og Dickie Dickens følger nærmest med 600 000 og 551 055 kroner. Det er kun Rune Haugen som har to hester blant «ti på topp». I tillegg til Probably er Oslo Cup-vinneren Touz Price nummer syv.

Gledelig synes vi det er at fire norskoppdrettede, Dickie Dickens, Ragazzo, Legal Memory og Skrik, ligger blant de 11 fremste. 29 hester har passert 200 000 kroner i løpet av sesongen, mens 68 hester har nådd 100 000.