Haugen i føringen

Skrevet av Birger Christensen,  12.11.2013
Artikkelbilde
Haugen med derbyvinneren Probably

Kampen om trenerchampionatet står helt og holdent mellom Rune Haugen og Niels Petersen. Førstnevnte har hatt et forsprang i hele høst, selv om det gradvis har minket. Tre løpsdager før slutt er forspranget rundt regnet 90 000. Også etter kommende fredag tror vi at Rune vil lede, men vi tror ikke det vil være helt avgjort.

Trioen Rune satser på fredag, er Fearless Hunter, Court Circular og Ares. Fearless Hunter og Court Circular har vist solid form, og vi tror de vil bringe flere kroner inn på kontoen. Niels tar ut hele fire toåringer, Weisse Socken, Paratico, Lady Louise og Outlaw, samt Match Point, Birkebeinern og Marmala. Weisse Socken ser ut som en god sjanse, og det blir nok en del kroner ellers også.

5.løp fredag er et meget viktig løp for amatørene. Både når det gjelder championatet og seieren i Øvrevoll Hestesport Cup, har det stor betydning. Marius Borgen Andersen leder cupen, men har ikke ritt fredag. Dermed kan Russell Masset, Helene Smit, Victoria Allers og Philip Sønsteby gå forbi. Vinner Philip Scott Sønsteby på Court Circular, kan det gå mot storeslem. Han har allerede vunnet klokke, og da vil han også lede de øvrige kampene. Moro med spenning!

 

Øvrevoll Hesteeierforening har et populært tiltak som heter «Årets tøffing». I år tror vi vinneren vil befinne seg på Hallvards Somas stall. Pannacotta og Heavenly Spiced har et forsprang, og i tillegg har flere av konkurrentene tatt vinterferie. Vi vil følge opp hvordan det går i kampen foran den siste løpsdagen 29. november.

 

Spillet fredag virker krevende også denne gang. De fire siste V5-omgangene har utbetalt lett avrundet 40 000, 68 000, 86 000 og 129 000. Vi blir ikke overrasket om det blir korte luker for å hente rett V5 denne fredagen heller.

 

Sist løpsdag var en dag under betegnelsen «når først noe går galt, går flere ting galt». Som man kan lese på annen plass var det en tøff behandling Espen Ski ble utsatt for, og det er bare å håpe at vi på sikt får se ham tilbake i fin form. Vi fikk en påminnelse om at det å være jockey er forbundet med risiko. Fredag håper vi at dagen går på skinner uten uhell av noe slag for to- og firbente.