Dramatisk på Øvrevoll

Skrevet av Birger Christensen,  08.11.2013
Artikkelbilde
Ferdino

I andre løp på Øvrevoll fredag var uhellet ute. Espen Ski red Born in Purple, som styrtet like før inngangen til svingen. Espen var ved bevissthet da han ble fraktet til Ullevål Sykehus.  Vi får håpe at det går bra med Espen etter den stygge smellen.

Ikke så lenge etterpå kom uttrykket om at en ulykke sjelden kommer alene, til sin rett. I V5-1 var Don Secco vrien å laste, fikk på seg blindkappe og kastet av Nathalie Mortensen. Hoppa løp avgårde på egen hånd uten å se noe som helst, noe som gikk kraftig ut over railen rundt banen på flere steder.

Angie's Nap 

Amatørløpet ble en kamp mellom Angie's Nap og lenge ledende Liberty Cash. 30 meter fra mål fikk Angie's Nap grepet, til glede for den meget spreke trener John Nielsen. Det er ikke så ofte at en hest vinner to løp på samme uke, men Angie's Nap vant også på finaledagen i Aalborg mandag. Russel Masset red et godt løp på vinneren. Han er nå nummer syv blant amatørene, men med en seier til, vil han lede. Så jevnt er det.

 

Niels Petersen hadde ikke så stor tro på debutanten Ferdino i toårsløpet. Men han holdt unna for Kharlovka og Pretty Perfect i finishen, og de 62 500 kronene som førstepremien lød på, gjorde at det ble spenning igjen i trenerfighten mellom Rune Haugen og Niels Petersen. Kharlovka ble diskvalifisert fra andreplassen for å ha forårsaket ulykken før svingen.

 Styrbjørn

I V5-1 ble det jevnt over mål. Favoritten Elusive Thought var med i striden, men måtte gi seg for Styrbjørn og Anchor's Award oppunder mål. - Vi har lagt ut Styrbjørn for salg, berettet Søren Pedersen, og da turte han ikke annet enn å vinne.

Schoolgirl 

Schoolgirl hadde på 17 starter aldri vært blant de to beste før fredag. Da stemte alt, og Anne Pilroth styrte nest sistevalget inn til seier, mens Mainline spurtet voldsomt fra siste til annen. Favoritten Phili Boy ble tatt bort av løpet kort før start av veterinæren.

 Heavenly Spiced

- Vi har en målsetning om 20 seire i år, og dette var nummer 19. Det sa trener Hallvard Soma etter at Heavenly Spiced hadde slått folkehesten  Colourist i en fin fight. Marie Fretheim fikk rittet på vinneren og gjorde en flott jobb. Men årets folkehest i Norge heter Colourist. 11 poeng fredag var mer enn nok til at galoppen gikk til topps. Det gleder vi oss over og en ekstra gratulasjon til Rune Haugen.

 Big Red

Først 15 løp uten å vinne, deretter to strake. Det er fasiten til Big Red, som vant lett i V5-4. Elione Chaves satt på vinneren og er tre seire bak Espen Ski på toppen av listen.

 Court Circular

V5-finalen gikk til Court Circular i kamp med Fast Connection og Broughtons Pearl. En seier, en annen og en tredje i DD-løpene til Rune Haugen gjorde at forspranget til Niels Petersen økte litt igjen. V5 ga drøyt 86 000, og temmelig nøyaktig en time forsinket var vi gjennom en dag med strabaser. Så får vi håpe at neste fredag ikke blir en ny langfredag.