To seire fra 1000

Skrevet av Birger Christensen,  15.11.2013
Artikkelbilde
Simian

Med seieren til Simian i V5-1 tok Wido Neuroth sin seier nummer 998 på Øvrevoll. Det kunne ha blitt nummer 999 med Touch of Hawk eller Cassano, men duoen hadde ikke sin beste dag. Skal Wido klare 1000 i år, må han ta to seire på de to siste løpsdagene. - En flott hest som har gitt meg mange gleder, sa Wido om Simian. Vi startet på Täby 24. november før det blir vinterhvile, sa treneren.

 Dickie Dickens

Ettermiddagens første løp ble en grei seier for Dickie Dickens. - Han skuffet meg i NM, men nå stemte det bra. Sergio Cervantes fikk hesten til å slappe av, så det var positivt. Nå får han en fortjent vinterferie, sa trener Are Hyldmo.

 Weisse Socken

Toårige Weisse Socken vant ikke med så mye, men temmelig sikkert i Norges-debuten. Debutanten Lord Handsome var positiv toer, mens Outlaw ga Niels Petersen første og tredje. Også Einar Nagell-Erichsen hadde en fin dag, da Birkebeinern gikk til topps to løp senere. Her var Marmala god treer, mens Fearless Hunter var toer og tapper i nederlaget.

 Heavenly Spiced

Amatørløpet ble en stor suksess for Helene Smit, Hallvard Soma og Heavenly Spiced. Med to løp igjen gikk Helene opp i teten i kampen om championatet, og hun leder også Øvrevoll Hestesport Cup før det siste løpet. Hallvard Soma nådde målet om 20 seire, noe han faktisk var første trener som klarte.

 Aylar

- Vi sa til Aylar at hun ville bli solgt hvis hun ikke skjerpet seg. Det hjalp, fleipet trener Knut Arnesen. - Nå starter vi neste fredag og også på finaledagen hvis det er et ok løp, berettet Knut.

 Soraya

V5-finalen gikk til Soraya. - Det har vært litt problemer med henne, men nå er hun i fin form. De to siste løpene har vært positive, sa trener Cathrine Erichsen. Det eneste førstevalget gjorde at V5 ga rundt 20 tusenlapper, den klart minste utbetalingen de siste gangene.

 Birkebeinern

Kampen mellom Rune Haugen og Niels Petersen fortsetter. Niels var klart best fredag, og nå skiller det mindre enn det har gjort på svært lenge. Det er lenge siden vi har hatt en så tett kamp om trenerchampionatet. Mer detaljer før neste løpsdag. Blant jockeyene kom Elione Chaves en seier nærmere Espen Ski. Det betyr at Elione må vinne tre løp til i år for å passere Espen.