Macbeth lyktes i Lyches

Skrevet av Birger Christensen,  30.05.2013
Artikkelbilde
MacBeth

 

Torsdagens hovedløp på Øvrevoll ga et overraskende utfall for de aller fleste. Klar seier ble det til Vestfold, hvor familiehesten Macbeth var suveren mot mål. Arne O Karlsen, en av veteranene på Øvrevoll, kunne glede seg over at den fine hoppa løp inn 100 000 kroner, den første seieren på Øvrevoll. Datteren Caroline Sommerfelt er oppdretter. Hele trippelen gikk forøvrig til hester på vestsiden av  Oslofjorden.
- Hun fikk ikke noe heldig løp 17. mai, så jeg hadde et lite håp. Veldig gøy for jockeyen
Elione Chaves også. Både folk og hester liker ham, en fin tilvekst til jockey-eliten, sa Arne O Karlsen etter den flotte seieren.
Å spille trippel 1-2-3 rundt hadde vært lurt i Lyches Minneløp. Da må man ha seks i odds,
nå ble oddsen over 3 000!
Rock Of Ridd 
 
I V65-2 fikk vi se noen virkelig gode treåringer. Aller best var de tre hoppene, som besatte de tre første plassene. Rock of Ridd gikk sitt første løp på gress, og det gjorde hun like suverent som innsatsene på sand.
- Gode hester går bra på alle underlag, sa trener Lennart Reuterskiold, som kommer tilbake til 1000 Guineas 20. juni. Meget gode var også de to hoppene til Wido Neuroth, Mill Marin og Rock the Legend. Vi tror vi så vinneren av 1000 Guineas i dette løpet, og det er neppe tvil om at Rock of Ridd blir favoritt.

Proud Possibility
I første løp fikk vi se en god debutant. Proud Possibility rotet i starten, men til tross for at
 løpet kun var 1100 meter, tok han igjen ledende Sweet as Candy i god tid før mål.
 Heavenly Spiced
Helene Smit red favoritten Heavenly Spiced i V65-1. Etter en knallhard kamp med Philip Scott Sønsteby på ryggen av Entourage, kunne Helene juble for sin andre seier med samme hest.

Most Wanted
Også Most Wanted var en favoritt som måtte strekke på seg for å vinne. Lenge ledende
Lucky Lucioni kjempet flott, men på målstreken var Most Wanted og Marie Fretheim det lille nødvendige foran. Tre seire før vi skriver juni er en flott fasit.

Magic Cloud
Magic Cloud liker å løpe i tet. Når det ikke går for fort, holder han som regel helt til mål.
Torsdag ga Jacob Johansen ham det rette løpet, og det ble en grei seier. For Dramatic Act ble det en ny annenplass. 8 av 16 totalt som toer er unektelig en litt spesiell statistikk.
 Great Choisir
I V65-finalen ble det en relativt sikker seier til Great Choisir, godt understøttet av Espen Ski.
Den fine maikvelden kunne notere en etter vår oppfatning fin omsetning i V65-spillet. Eneste dobbelt-vinner i løpet av kvelden ble Elione Chaves, og neste løpsdag på banen er lørdag 8. juni. Da erdet både 2000 Guineas og Polar Mile Cup, og vi garanterer topp sport.