Stjerner i sanden

Skrevet av Birger Christensen,  23.05.2013
Artikkelbilde
Touch Of HawkMed over 50 millimeter regn på få timer over Øvrevoll en dag før løpene torsdag, var det intet annet å gjøre enn å flytte løpene til sandbanen. Der fikk vi se en rekke flotte prestasjoner, og aller sterkest lyste Touch of Hawk. Derbyvinneren fra 2009 er tilbake for fullt.
Touch of Hawk ga tre kilo til Old Pal, som også årsdebuterte, og fem og en halv kilo til gode Birkebeinern. Den oppgaven løste han på beste vis, og det kan fort bli en flott sesong for den Wido Neuroth-trente vallaken. En revansj i Stockholm Stora Pris, hvor han ble stygt skadet i forfjor, vil nok smake godt. Wido er nå kun 11 seire fra å bli den andre treneren på Øvrevoll til 1000 gevinster, noe han nok ordner i løpet av sesongen.

Captain America
I V5-1 ble det en sikker seier til favoritten Captain America. Han fulgte opp den fine årsdebuten med å slå klart bedre hester denne gangen.
- Jeg var litt redd for at banen skulle felle ham, med det fungerte bra, berettet trener Annike Bye Hansen som har hatt en flott sesongstart på stallen. Dramatic Act ble som vanlig nummer to, og folkehesten Colourist bør være fornøyd med tredje bak to meget gode hester.

Fearless Hunter
I det aller første løpet viste Rune Haugen frem en treåring, som vi nok kommer til å høre mer fra. Fearless Hunter ledet hver meter og vant i stor stil. Motstanden var ikke all verden, men dette var likevel en flott årsdebut.
- Han går nå til 2000 Guineas om et par uker, og han står også i Norsk Derby. Mye å glede seg til, oppsummerte Rune.

Fighting Spirit
Fighting Spirit liker mellomdistande på sandbanen. Etter en sterk spurt tok han seg forbi Cool Match i finishen. Sistnevnte har vært på trippel fem av fem ganger på Øvrevoll i år uten å smake seierens sødme. For Hallvard Soma var det trenerseier nummer 299 på banen, og han ventet ikke lenge med nummer 300. Heavenly Spiced vant i årsdebuten, og den joviale treneren kunne jubilere. Gratulerer.
- Champagnen ligger klar i kjøleskapet, en milepæl, sa Hallvard.

Heavenly Spiced
Kombinasjonen Niels Petersen og Per-Anders Gråberg pleier å bety en hest i favorittsjiktet. Sunceleb var ingen favoritt, men i torsdag ble det seier nummer to i start nummer 46, en overraskelse for de fleste.

Sunceleb
Aim Higher hadde et hardt nappetak med Second Floor, men var så vidt foran.
- Han var Rikshest (Folkehest) for meg i fjor, og liker seg godt på Øvrevoll, sa trener Pia Høiom.

Aim Higher
I amatørløpet til slutt ble det seier til Aventurin med Hanna Mårtensson på ryggen.

Aventurin
Jacob Johansen, Per-Anders Gråberg og Elione Chaves tok alle to seire hver.