Treåringene i fokus

Skrevet av Birger Christensen,  27.05.2013
Artikkelbilde
Dickie Dickens

 

 

 

Torsdag er det to treårsløp som fanger vår interesse. De norskoppdrettede skal ut i Brukseier Eyvind Lyches Minneløp, mens vi i V65-2 finner flere klassiske kandidater.
Hvem som vinner Lyches Minneløp, er ikke alltid så lett å forutsi. Seks av de siste åtte vinnerne har gitt over 12 i vinnerodds, og vi har også fått et par riktige supersjokk. En av grunnene er nok at distansen er mer krevende enn hva de fleste har vært ute på til nå.
-         Dickie Dickens var fin i årsdebuten. Dessuten gikk han veldig bra i en jobb med Pal O’Mine nylig, så jeg er optimistisk. Tror vel at det først og fremst er hestene til Rune (Haugen, om noen skulle lure) i mot. Både Rossmos Tyson og Ares gikk sterke løp forrige helg i Danmark, og en hest som Fredde vil nok også vise seg fra en bedre side enn i årsdebuten. Men jeg tror en hel del på min, sier Are Hyldmo, som også har Pal O’Mine til start.
-         I årsdebuten blåste han litt tom, men det var heller ingen skam å tape for Liber. Dette løpet vil kanskje gi et svar på om han er like god på gress som sand. Et godt løp gir nok start i 2000 Guineas, ellers kan det hende vi venter til Voterhandicap i slutten av juni, beretter Are.
Som banker falt vi ned på Most Wanted.
-         Han har et fint løp 30. mai om han ikke får høyere formtall enn 59, sa trener Jacob Fretheim etter den forrige starten. Som bestilt fikk han 59, og dermed står han flott til i V65-3. Han har vunnet fra spor 7 og 11 tidligere, og i dette løpet tror vi han er tidlig fremme. Derfra tror vi på årets tredje gevinst.
Tina Smith står foran en milepæl på Øvrevoll. På hjemmebanen har hun vunnet 99 løp, og torsdag har hun to sjanser til å bli jubilant (Walinda og Bello Secondo). En seier med Tina glemmer vi aldri. I sprintløpet på Derbydagen 1993 vant Tina med Popular Run, et kort hode foran Never So Sure. På sistnevntes rygg satt legenden over alle legender, Lester Piggott. Å slå Lester på målfoto, det er noe å ha på cv’en!
Husk at det er V65 på Øvrevoll en vanlig torsdag, noe det er tenkt at det skal bli fremover.