Toppene er "made in Norway"

Skrevet av Birger Christensen,  17.05.2013
Artikkelbilde
Ragazzo

På en flott løpsdag 17. mai ble vi mest imponert over to norskoppdrettede hester.

Ragazzo og Sweety utklasset konkurrentene og viste at det kan bli to unntaks-hester utover i sesongen. Cathrine Erichsen imponerte med en sterk trippel og var ledende blant de tobente. Hun trener også Easy Road, som var en svært bra treåring.

 

Ragazzo var oppe til eksamen på Øvrevoll på nasjonaldagen. Karakteren ble særdeles tilfredsstillende med ekstra pluss i margen. Han var ute etter formtall 87 og parkerte motstanderne fullstendig.

- Jeg er nesten litt sjokkert, for dette var bedre enn selv jeg forventet, sa jockey Espen Ski. Og nettopp Espen har hatt høye tanker om den norskoppdrettede fireåringen.

- Jeg gruet meg hele formiddagen, men det viste seg at det ikke var noen grunn til det. Nå er jeg bare kjempeglad, og vi går til Polar Mile Cup neste gang, sa en svært fornøyd trener Annike Bye Hansen. Selv har vi vært med i gamet i snart 50 år, og det er sjelden vi har fått gåsehud. Men også vi ble som Espen nesten litt sjokkert. For en prestasjon!

 Sweety

Sweety er riktignok født i Danmark, men kom til Norge tidsnok til å bli norskoppdrettet. I Forsommerløpet var hun helt uten motstand og var langt foran mer søtsaker, Sweet as Candy.

- Hurra for seieren og for 17. mai, sa trener Cathrine Erichsen.

- Hun var faktisk bedre enn jeg hadde trodd, så dette lover bra. Ikke umulig at det blir en tur til Täby for å kjempe om store penger i Breeders, tenkte Cathrine høyt.

Seieren var forøvrig Carlos Lopez' triumf nummer 200 på banen, han er utvilsomt en av banens desidert ledende jockeyer.

 Coprah

En snau halvtime etter gevinsten med Sweety ble det ny triumf for Cathrine Erichsen.

Coprah vant Øvrevoll Mile Cup, en kapabel hest som det har vært en del trøbbel med.

- Han er lite startet, og alt har ikke gått på skinner. Men nå fikk han vist litt av det han kan, så det var skikkelig artig, sa Cathrine. Og banens mestseirende kvinnelige trener stoppet ikke der.

Easy Road

For på en løpsdag der de fleste av trener Niels Petersens hester løp et god stykke under pari, tok Cathrine sin tredje gevinst på stripe.

- Easy Road var riktignok god i fjor, men å slå Over the Ocean og Mister Big Shuffle, var nokså overraskende. Dermed tre ganger hurra på nasjonaldagen, og 2000 Guineas  ga oss plutselig en kandidat til en plass i toppen.

 Dzin

Løpsdagen ble innledet med årets første hekkeløp på banen. Favoritten Omoto Sando var tidlig fremme i front, men han måtte se seg slått av en sterkt spurtende Dzin.

- Han er en langt bedre hest enn i fjor. Nå går vi til Svensk Champion Hurdle på Strømsholm om en måned. Dette var forøvrig det tredje hinderløpet i Skandinavia i år, og rytter Niklas Loven har vunnet alle. Han vil sikkert være i toppen både på Øvrevoll og på Täby.

 Sweet Baby Jane

I V5-starten var storfavoritten Tatoosh langt under pari. I stedet ble det en sikker seier til Sweet Baby Jane.

- Fikk henne i trening da Arnfinn Lund sluttet i fjor. Det er Nils Øivind Dieseth og Anne Petterøe som har gjort det meste med henne i vinter, berettet trener Michael Taylor. Neste oppgave blir Bloomers Vase på Täby om tre uker.

 Lisselan Prospect

De øvrige løpene ble vunnet av Lisselan Prospect, som Hege Larsen Mjønli presenterte i fin skikk. Most Wanted som tok andre strake for Jacob og Marie Fretheim, Cavorting, en lynrask 11-åring og fint spurtende Rapanui i dagens siste løp.

Most Wanted

Carlos Lopez og Elione Chaves ble beste jockeyer med tre seire hver.

Cavorting

Rapanui