Probably i rute

Skrevet av Birger Christensen,  08.05.2013
Artikkelbilde
Probably vant på The Curragh

 

En av de aller mest interessante importene foran sesongen er Rune Haugen-trente Probably. Med seier i gruppe 2 og plassering i gruppe 1 i fjor er selvsagt forventningene store. Formtallet er solide 94.

-         Vi hadde planlagt start i Baden-Baden, men dit går vi ikke. I stedet satser vi på et løp i Hannover et par uker senere, og da tar vi også med Touz Price. Probably er en herlig type, og det skal bli utrolig spennende å se ham i løp. Har tro på at dette kan bli noe utenom det vanlige.

-         Hvordan står det til med Giant Sandman, fjorårets beste sprinter?

-         Han ser helt rå ut. Mener bestemt at han er hakket hvassere enn på samme tid i fjor. Täby Vårsprint er et tidlig mål, men kommer til å melde ham i July Cup. Nå er han seks år, og skal vi ta steget ut i galoppverden, må vi gjøre det i år, mener Rune.

-         Har forresten tenkt at Giant Sandman skal bedekke et begrenset antall hopper under løpssesongen. Flere av mine hester har gjort det med suksess før, og allerede lørdag var Sandman i sving.

-         Torsdag starter du Folkehesten Colourist samt Mr Lumberjack. Hva sier du om sjansene?

-         Colourist gikk en fin jobb med blinkers lørdag. Kommer til å vise fin fremgang fra første start, men tror nok han blir klart bedre når han kommer på gress. 1400-1600 på gresset blir hans melodi, tror jeg. Mr Lumberjack går greit i trening og er for meg som de fleste andre en stor outsider, avslutter en spent trener før det virkelig braker løs.