Petersen på farten

Skrevet av Birger Christensen,  07.05.2013
Artikkelbilde
Mikkelangelo

 

 

Niels Petersen er de to siste års championtrener på Øvrevoll. Nå kommer storløpene på rekke og rad i Skandinavia, og Niels går en hektisk periode i møte.
-         Var i England fredag og kjøpte to hester på auksjon. Tirsdag er det stordag på Jägersro, hvor jeg har seks hester til start, og torsdag er det full fart på Øvrevoll, forteller Niels.
-         La oss ta Øvrevoll først. Hva tror du om sjansene der?
-         I V5-1 Har jeg en trio til start. Proud Cash Flow og Camomilla er begge gode fireåringer, men på denne distansen tror jeg bestemt at Mikkelangelo er den beste. Synes han skal ha en bra sjanse, i årsdebuten var det kun snakk om en gjennomkjøring på for kort distanse.
-         I maidenløpet må både Duke of Jam og Take on Me vise mer enn de har gjort til nå. Sistnevnte har vært tung å få i gang, men den siste tiden har vist fremgang. Tror dog neppe på seier for mine to.
-         Sunceleb skal ut i amatørløpet. Kan nok klare en premie.
 
Da beveger vi oss til Malmø, hvor Pramms Memorial er høydepunktet på en knallfin galoppkveld tirsdag. Det er spill fra Norge, og det er ventet stort trykk i totoen.
-         Det kan bli en pangdag for stallen, men det er små marginer, og det kan også ende uten den store suksessen.
-         Twistedlittlestar har et ok løp. Jeg tror på god trippelsjanse.
-         I sprintløpet er Beat Baby med i striden. Er nok fortsatt litt bedre på 1000 meter enn på 1200 meter, men jeg har god tro på ham. Match Point trener strålende, og hun kan i et lyst øyeblikk klare en trippelplass.
-         Birkebeinern har bare startet tre ganger siden han vant på denne løpsdagen i fjor. Har jobbet meget bra i vinter, så spørs det om han kan forsvare formtall 86 i årsdebuten. Forsiktig optimist.
-         Without Fear er bedre nå enn i siste start. Står også to kilo bedre inne enn Moe Green. Tror han kjemper i toppen.
-         Til slutt er det Plantagenet i Pramms. Dette er en veldig god hest, men det kan være litt kort. Tror ikke spor 12 er så ille. Dette er en stor hest, så herfra kan han få løpe fritt. Selvsagt litt vrien å beregne, men jeg har god tro på ham, avrunder Niels.
Nevner også at det er spill fra Norge til løpene i Malmø, første løp kl 18.20, V65 spillet starter kl 19.10.
 
Til slutt minner vi om at torsdagens stevne på Øvrevoll starter kl. 14.30 med første start kl. 14.50. Tidlig start på Himmelfart.