Jubel for Folkehesten

Skrevet av Birger Christensen,  09.05.2013
Artikkelbilde
Colourist

Se løpene her:

https://www.rikstoto.no/RikstotoDirekte/RDsisteuke/

 Colourist

Årets Folkehest på Øvrevoll heter Colourist. Det merket vi på jubelen da han var på vei mot seier i annet løp.

Gledelig at så mange av eierne hadde funnet veien til Øvrevoll, og ekstra moro selvsagt når det blir triumf.

- Jeg tror at han har mer å gå på. Han galopperte litt "grønt", og dessuten tror jeg det er en hest som vil fungere enda bedre på gresset, sa jockey Carlos Lopez.

 Dubai Samurai

Carlos satt også på vinneren i V5-1, Dubai Samurai. Årets andre start ga seier nummer to.

- Det har vært litt plunder, men trener Wera Torgersen og de øvrige på stallen har gjort en flott jobb, oppsummerte eier Henning Døvle.

 Mossgorda

Mossgorda hadde planer om å starte i Gøteborg søndag. Da de løpene ble flyttet til Jägersro, tok trener Pia Høiom han med til Øvrevoll i stedet.

- Han har ikke gjort det så bra på sanden her oppe, men nå viste han fine takter, sa  Pia Høiom. Majestic Dowsing fightet lenge, men slo litt med hodet og viste ikke den helt store viljen til å kjempe.

Cicinho

 

I årets første amatørløp ble det seier til Victoria Allers på Cicinho. De lå i rygg på ledende Chorusso og avgjorde enkelt da angrepet ble satt inn i siste sving. (Fotografen fikk ikke tatt bilder fra første løp)

 Symbol of Gold

Symbol of Gold gikk gode løp i fjor høst. I årsdebuten var hun klar for seier direkte. Men det ble ingen enkel gevinst. I en herlig fight med Song d'Amour klarte Jan-Erik Neuroth å kaste den Hanne Jørgensen-trente hoppa foran akkurat på målstreken. Slike dueller er god reklame for sporten.

 Flying Falk

Strake seire ble det både for hest og jockey i sjette løp. Jan-Erik tok sin seier nummer to på under en halvtime, mens vant for andre gang i mai.

- Flying Falk kan en del, men må vise vilje selv. Han er klart best på sandbanen, så får vi får lete litt før vi bestemmer oss for neste start, sa trener Knut O Arnesen.

Knut har så langt vunnet flest trenerseire på Øvrevoll i år, og den posisjonen styrket han i siste løp. Med en dyktig Espen Ski på ryggen fightet Liberty Cash som en løve og holdt unna for Loire. Det er ingen tvil om at Liberty Cash har lagt en alen til sin vekst og innse at hun er hakket bedre enn hva vi hadde trodd. Det blir ikke sist gangen vi bommer.

Liberty Cash

 

Neste løpsdag er 17. mai. Da er det bare å finne frem finstasen og møte opp på Øvrevoll. Det blir en pangdag med første løp kl 15.40.