Gråberg i tusenklubben

Skrevet av Birger Christensen,  08.05.2013
Artikkelbilde
Plantagenet, foto Stefan Olsson

 

Da Per-Anders Gråberg vant med Without Fear i 7. løp på Jägersro tirsdag, var det hans seier nummer 1000 i karrieren. Sammen med treneren Niels Petersen ble det flere grunner til å feire. Fire flotte triumfer kunne duoen bokføre, inkludert de tre største løpene denne kvelden.

Først og fremst selvsagt den enestående seieren i Pramms Memorial med Plantagenet. Da han satte fart på bortre langside, sto konkurrentene stille, og det ble en suveren seier.

-         Det eneste jeg er bekymret for, er at det kan vært litt kort, sa Petersen før start. Ingen grunn til uro, og vi fikk se en hest som kommer til å gjøre furore på våre breddgrader. Tror vi. Atle Walgren og Rune Vidar Nordum eier, og førstepremien var på 500 000 svenske kroner.

 

Sprintløpet, med 200 000 svenske kroner til vinneren, ble et fantastisk oppgjør. Det endte som de fleste hadde regnet med i en duell mellom Beat Baby (Petersen/Gråberg) og Alcohuaz. Førstnevnte fightet strålende og holdt unna helt frem til streken. Stallkameraten til Beat Baby, Match Point, (Schistl) var enormt bra som tredje, en innsats som ga 48 000 svenske kroner. Kun en lengde skilte til de to fremste.

-         Han viste et virkelig hjerte, herlig at vi klarte å holde unna helt til målstreken, sa Gråberg etter seieren.

Without Fear var Skandinavias beste treåring i 2011 i trening hos Arnfinn Lund. Nå ble det første seier i Niels Petersens varetekt. Og for en triumf.

-         Jeg valgte å gå litt ut i banen, og det var herlig å se når han satte fart, berettet Gråberg.

Allerede i første løp satte Petersen og Gråberg standarden. Twistedlittlestar var mye bedre enn i årsdebuten og vant foran en så god hest som Griot. 33 000 kroner var seieren verdt i maidenløpet. Cave Man (Hyldmo/Ski) ble målfotoslått til annen og fikk 30 000 svenske kroner for den jobben.

Det startet med norsk seier, og også i aller siste løp fikk vi oppleve en triumf. Archived (Hyldmo/Schistl) spurtet flott til seier og pene 36 000 kroner inn på kontoen.

Nyttige linker:

Se løpene her

Resultater alle løpene, klikk her

Se og last ned bilder fra løpsdagen gratis, klikk her