Derbyvinnere møtes

Skrevet av Birger Christensen,  16.05.2013
Artikkelbilde
Old Pal

 

 

Det desiderte høydepunktet med sportslige øyne kommende torsdag er

Eliteløpet i løp 2. Der møtes Derbyvinnerne fra 2009 og 2012, Touch of Hawk og Old Pal.

De to topphestene hadde en nesten identisk utvikling som treåring. Touch

of Hawk tapte relativt knepent for Chicken Momo i Guineas, før han tok klare seire i  Derby og St Leger. Old Pal kjempet om seieren i Guineas, men var rundt en lengde bak Jubilance. Deretter var det aldri snakk om saken i Derby og St Leger. Ikke langt unna den ettertraktede Triple Crown-tittelen for noen av dem.

I 2010 fulgte Touch of Hawk flott opp og var nok Øvrevolls beste hest. Men våren 2011 var han og mange andre innblandet i en ulykke under Stockholm Stora Pris. Etter lang tids oppbygging var han tilbake i vinnerpaddocken, halvannet år etter uhellet.

Nå er det årsdebut for begge. Old Pal har tre kilo mindre på ryggen enn Touch of Hawk, og det avgjør vårt tips. Nå skal vi ikke glemme de øvrige deltakerne, som har klart mindre vekt. Likevel tror vi de to Derbyvinnerne er med helt fremme i striden.

 

Spillemessig ser det relativt vrient ut. Vi falt for Captain America, som viste et taktomslag som man sjelden ser. Til å være et noviseløp, som betyr at man ikke kan ha vunnet mer enn ett løp, er det god klasse på V5-starten.

Vi gjør oppmerksom på at disse tipsene er levert før løpene 17. mai. 13 hester starter begge dagene, og disse bør avgjort sjekkes opp. Av mange faktorer som spiller inn, er nylig vist form en av de viktigste å ta hensyn til når bongene skal settes opp.