Løfterikt av folkehesten

Skrevet av Birger Christensen,  27.06.2013
Artikkelbilde
Colourist

 

- Han skal ha gress, og han skal ha lenger distanse. Torsdag fikk folkehesten Colourist gress som underlag over krevende 1800 meter. Da ble det en meget enkel seier, godt ridd av lærlingen Marcos Rabaldo. Det spontane svaret med jubelrop og applaus fra publikum viste at de satte pris på denne seieren. Formtallet var 75 før løpet, og vi tror ikke prestasjonen var verdt så mye mindre enn 80. Da er det plutselig ikke så mange treåringer som slår ham. Det er grunn til å se med spenning frem til fortsettelsen for Rune Haugen og de mange eierne. Rune viste også frem en annen treåring. Kveldens første favoritt kom i sjette løp, da Rossmos Tyson fikk vist hva som bor i ham. Norsk Derby er målet om to måneder. Der skal man huske på at det i tillegg til flotte premier, er en stor bonus til beste norskoppdrettede. De pengene blir det trolig vrient å ta fra Rossmos Tyson.

Rossmos Tyson
 Royal Power
Forrige torsdag gikk Royal Power et godt løp uten å være helt på topp. Nå ble det en sikker seier, årets tredje. Mette Hanssen har vunnet to av dem etter velberegnede ritt. - Regnet som kom, passet bra. Han liker tungt, bare det ikke blir flyttet til sandbanen, hvor han ikke er like skarp, sa trener Jens Erik Lindstøl. Pilgrim gikk til årsbeste som annen, mens favoritten Dramatic Act ikke var like god denne gang. Kanskje ble banen litt tung, kanskje var også seks starter på en drøy måned litt tett.
 Fuego
Amatørene innledet løpsdagen. Fuego ville først ikke inn i boksen, og da starten gikk, var han ikke så ivrig på å være med feltet. Inn i siste sving var han helt sist, i tillegg fikk han en dårlig sving. Men med helhjertet jobbing av Hanna Mårtensson, lyktes det for Fuego å hente igjen stort ledende Mr Melodyclub på målstreken.
 Dantolini
Med spill fra Danmark og Sverige, passet det bra at den første vinneren var dansktrent, mens den andre kom fra Sverige. Dantolini var fremme hele veien og tok en suveren seier for Jonna Gustafsson. Den første seieren i karrieren kom i fjor høst på Øvrevoll, så det er ingen tvil om hvor Dantolini trives best.
 Miss Kitty Grey
Miss Kitty Grey sto med en seier i karrieren på 37 starter. Sist gang hun var blant de to, var i forfjor. Nå gjorde hun som Colourist og Dantolini, danset unna i tet til lett seier.
 Mrs Horn
V65-5 ble en fight mellom de svensktrente hestene Mrs Horn og Moorland Boy. Førstnevnte dukket opp til sin første seier langs railen. - Hun ble mye mer villig i finishen med fleksible blinkers, sa seiersjockey Anna Pilroth etter gevinsten med tiendevalget.
 Pannacotta
I fjor var Pannacotta et lite eventyr med fem seire på sandbanen fra 20. september og ut sesongen. Nå tok hun årets tredje seier på gresset, til og med på ganske tung bane. Selv trener Hallvard Soma var litt overrasket over at hun kunne vinne med så mye svikt i banen.
 
Med V65-omsetning på nesten 1.8 millioner, var det ingen grunn til å klage. En stor favoritt vant, men vi vet fra før at det kan bli fine penger for det. Nå ble belønningen for seks rette over 300 000 kroner, og vi gratulerer.