Rock of Ridd en stjerne

Skrevet av Birger Christensen,  20.06.2013
Artikkelbilde
Rock Of Ridd

 

 

Ingen tvil, Rock of Ridd er en stjerne. En Rockestjerne. Vinneren av 1000 Guineas møtte et kvalitetsfylt felt, men da speeden skulle settes inn, hadde ingen sjanse til å følge. Etter vår oppfatning gjorde Mill Marin et mektig løp, men var i realiteten uten sjanse. - Vi tok henne til Øvrevoll for tre uker siden. Da gikk hun sitt første løp på gresset. Nå var hun enda bedre, og det er godt å se at gode hester får ut sitt potensial. Lennart Reuterskiøld Jr kopierte dermed broder Fredrik, som vant 1000 Guineas i fjor med Matauri Pearl. Rock of Ridd ser ut til å bli enda bedre.
 Dramatic Act
 
V65-1 talte kun seks hester, men ble like fullt et herlig løp å skue. Etter en mengde annenplasser for Dramatic Act lyktes det endelig å vinne. - Jeg hadde litt tro på ham i dag, siden mange av de beste hestene hadde langt fravær. Forrige gang kom han for tidlig i front, nå ble det perfekt. Han må være en av Øvrevolls jevneste hester, mente trener Arne O Karlsen. Fjorårets amatørchampion gjentar nok den suksessen også i år.
 Palermo
Formjockeyen fremfor noen i Skandinavia heter Elione Chaves. Palermo avsluttet et ekte hat trick. Han bedømte tempoet i tet perfekt og hadde nok å svare med. - Han er veldig god når han er skadefri, og det var moro at han fikk vise litt av det han kan, sa trener Cathrine Erichsen.
 Irish Mist
Årets første toårsløp ble litt desimert med kun fire hester til start. De tre dansktrente hestene tok tredobbelt, og i år som i fjor ble det seier til Bent Olsen. Irish Mist vant ganske lett og sikret bonus til sine eiere. Imponerte gjorde også toeren All Quest. Etter stort terrengtap gikk han flott til annen.
 Pannacotta
I fjor ble Pannacotta årets mestseirende hest med fem seire på sandbanen utpå høsten. Nå ble det andre strake på gresset, lettere enn i lunsjen forrige onsdag. Camilla Graver tok sin første seier som rytter og var selvsagt svært glad. Sammenlagt i amatørserien PA Minibuss Cup ble det seier til Sergio Pacheco etter annenplass på Liberty Cash.
 Mamaloca
De siste skal bli de første står det skrevet. Mamaloca og Walinda (fikk seg en smell i starten) lå lenge langt bak, men spurtet flott til første og tredje. Ledende Cut Belle holdt flott til annen, men de som spurtet gjennom feltet fra de bakre regioner var svært gode. Seiersjockey Sara Slot er også trener av vinneren, og hun la også på til to strake. Her var taktikken å være fremme hele veien med Panama Jack, og det holdt helt inn etter flott innsats i Øvrevoll Sprint Cup.
 Panama Jack
I V65-finalen ble det seier til Aventurin. Dermed rammet Jacob Johansen inn løpsdagen med seier i første og siste løp.
 Aventurin
Omsetningen i V65 var positiv, men med hjelp av jackpot og spill fra Sverige, var det også grunn til å forvente fine tall. Med flott sport på en nydelig sommerkveld var det uansett grunn til å glede seg over en minnerik aften.