Store penger og harde nøtter

Skrevet av Birger Christensen,  07.06.2013
Artikkelbilde
Light The Fire

 

 

Med nyheten om at nesten 700 000 kroner ble overført til lørdagens V65-spill på Øvrevoll, rykket det litt ekstra i lommeboka til spillere med ønske om ekstra feriepenger. Det var et meget solid tilskudd og gav en høy sekserpott på over 1,8 millioner.
Interessant for storspillerne burde onsdagens V4-lunsj også være. Med rekkepris på to kroner vil fire "heldekk" koste 101 250 kroner før eventuelle strykninger. Vanskelighetsgraden er stor, og vi ser ikke bort fra at en slik investering vil gå i pluss. Løpene er også et eldorado for trippelspillerne. Et vellykket spill i den spilleformen innenfor V4 vil trolig gi pluss i kassen og smil om munnen.
Sportslig sett er det en meny med god blanding. V4-1 og V5-2 er to løp over 900 meter på gresset. Her kommer det til å gå unna, trolig aller fortest i det siste av de to løpene. Lynraske Light the Fire og Cavorting dominerer supersprintene, men klarer også en vanlig sprint bra. Vi er likevel ikke like sikre på at de vil holde helt hjem, når gode hester som Red Colori og Notnowhoney står for motstanden. Og hvor rask er Puyol? Leder gjerne med ti lengder på 1600 meter, nå spørs det om han kan matche disse motstanderne.
Det er også plass til et hekkeløp på menyen. På 17. mai fikk vi se våre beste innen grenen, nå er det skrevet ut et løp for hester som aldri har vunnet et hekkeløp. Får vi se en kommende stjerne over hekkene onsdag? Slett ikke umulig. For de spillerne som synes at V4 er litt vel vanskelig, skal man ikke fortvile. Det er hele ni løp onsdag ettermiddag, og dermed blir det plass til en V5 også. Den er ikke superenkel, men virker langt mer overkommelig. Kun litt dyktighet ispedd en liten porsjon flaks, så kan det bli riktig moro på Øvrevoll onsdag.
God lunsj.