Greit i 2000 Guineas - drama i Polar Mile Cup

Skrevet av Birger Christensen,  08.06.2013
Artikkelbilde
Mister Big Shuffle

 

Årets første klassiker på Øvrevoll ga en sikker favorittseier til Mister Big Shuffle. - Min første seier i 2000 Guineas, så dette var stas, sa trener Niels Petersen. Han trener også tredjehesten Over the Ocean, mens Easy Road ble annen og fikk bevist at formtallet 79 var for lavt. - Nå håper jeg at dette skal bli min Derby-hest, sa seiersjockey Rafael Schistl. Gode hester går alle distanser, men 2400 meter er nok ingen ulempe, antydet Rafael. Deleier Atle Kittelsen er for første gang med på en galopphest og syntes åpenbart at dette var artig.

 

Gikk Guineas greit for seg, ble det mer dramatisk i Polar Mile Cup. Løpet ble først og fremst en kamp mellom Avon Pearl og Ragazzo. Førstnevnte passerte mål først, men etter protest byttet Voldgiftsretten om på rekkefølgen. - Synes det var på sin plass å protestere, for i mine øyne var det en grov sjenering, sa trener Annike Bye Hansen. Dermed fortsatte eventyret for den norskoppdrettede fireåringen, men honnør også til Avon Pearl, som var klart bedre enn på 17. mai.

 Ragazzo

V65-spillet, godt hjulpet av ekstra penger fra Åby torsdag, ble en positiv opplevelse omsetningsmessig.  Nå vant dagens to største favoritter, og heller ikke ellers kom det de store bombene. Men at flere kan dele på pengene trenger ikke være så dumt. Tross alt ble det småpene 32 000 kroner for seks rette da On Offer avsluttet med seier i V65-finalen, og det skal man ikke kimse av.

On Offer 

Champagne Reefing gikk sitt første løp på Øvrevoll. Han har samme mor som Bank of Burden og Rock of Ridd, og gress så ut til å passe godt. Trener Lennart Reuterskiold Jr kan tenke seg å ta ham tilbake hit til Michelets Minnesløp. Etter en herlig fight slo han Dramatic Act, som et øyeblikk så ut til å endelig få sin første seier på Øvrevoll. Nå ble det i stedet den fjerde strake annenplassen, hans syvende på 12 starter på hjemmebane.

 Champagne Reefing

For to uker siden trodde vi Royal Power skulle ta årets første seier på Øvrevoll. Da ble løpet flyttet til sand, et klart minus. Nå var det gress som gjaldt, og da ble det vinnerpaddock for "gamlingen". Royal Power kommer ut allerede onsdag i lunsjen, da har Jens Erik Lindstøl tre hester i det samme løpet. En trippel til Risør?

 Royal Power

De øvrige vinnerne var Bridget Jones, som ble godt ridd av Sergio Martin Pacheco i amatørløpet, Take on Me, som slo XO i maidenløpet, veteranen Pecoiquen med ultraveteran Trond Jørgensen ombord og The One and Only. Dermed ble det den første lærlingseieren til Aase Marie Brown, som i fjor ble champion blant amatørene.

The One And Only

Take On Me

Pecoiquen

Bridget Jones