Quite a Mission etter knallhard fight

Skrevet av Birger Christensen,  30.06.2013
Artikkelbilde
Foto US Photo

 

Etter en fantastisk fight, klarte favoritten Quite a Mission (Niels Petersen/Per-Anders Gråberg) å vinne Dansk Derby foran Rock the Legend (Wido Neuroth/Carlos Lopez). Med seire I tre storløp ble det en ny strålende dag for duoen Gråberg og Petersen.

-     Dette er guttedrømmen som går i oppfyllelse. Jeg har vunnet Norsk Derby to ganger, men å få vinne Derby på banen som ligger rett ved der jeg vokste opp, det er noe helt spesielt. Jeg føler meg veldig privilegert, med hesteeiere som vil satse på meg, og en gjeng på stallen som er utrolig dyktige. Denne seieren vil jeg nok huske en stund, sa Niels etter at alt var klart.

Den som ga vinneren kamp, var Rock the Legend. Det sto og vippet til 50 meter fra mål, og utfordreren skal ha all ære av innsatsen.

-     Quite a Mission gjør ikke mer enn han må, så jeg var nok mer engstelig enn hesten. Nå har jeg vunnet Norsk og Dansk Derby, så nå er det vel på tide å lykkes i det svenske, sa dyktige Gråberg.

400 000 danske kroner var seieren verdt, mens kretsen rundt Rock the Legend fikk 200 000 for annen. Whistler (Petersen/Schistl) fikk med seg 40 000 for femtepremien

I hoppeløpet Fawzia Stakes ble det til slutt en sikker seier for storfavoritten Tatoosh (Petersen/Gråberg). Rayna holdt bra fra tet, men måtte strekke våpen. Seieren var verdt 75 000 danske kroner. Dette var andre strake seieren til Tatoosh i dette løpet.

-     Men flere blir det ikke, for dette er den siste løpssesongen hennes, berettet Niels Petersen.

En halv time senere var det klart for mer Petersen/Gråberg. I Pokalløb tok Old Pal en sikker seier, da han holdt unna for Jubilance. De to fireåringene slo gode eldre hester, et signal om at årgangen holder fin klasse.

-     Han vant Derby og St Leger i fjor, likevel tror jeg at dette løpet over 1800 meter er midt i blinken. Tror han vil vokse inn i den skandinaviske eliten, mente Petersen. Her var førstepremien 125 000 danske kroner. Funinthesand (Neuroth/Lopez) gikk et godt løp til fjerde.

I rammeløpene ble det annenplass til Mikkelangelo (Schistl) og tredje til Take on Me i Derby Consolation (Gråberg). Begge hestene har Niels Petersen som trener.