Ny seier til Reuterskiøld?

Skrevet av Birger Christensen,  17.06.2013
Artikkelbilde
Rock Of Ridd

 

 

Torsdag står årets andre klassiker for døren. Denne gang er det 1000 Guineas, som sammen med Oaks kun er åpent for hopper. I fjor vant Matauri Pearl, trent av Fredrik Reuterskiøld. I år er det storebror Lennart som trener favoritten. Rock of Ridd er navnet.
Fem ganger har Rock of Ridd startet, fire ganger er det blitt seier. Tre uker før Guineas var hun på Øvrevoll, og det endte i en enkel seier. Vi tror det er stor sjanse for at hun står som vinner av årets 1000 Guineas på torsdag.
Mill Marin og Sweet Loreen er i våre øyne de verste opponentene. Særlig har vi tro på at førstnevnte vil gjøre en god figur. Mill Marin var klart slått av Rock of Ridd 30. mai, men det var årsdebut for den Wido Neuroth-trente hoppa. Hun var dessuten uheldig på Täby i Dianaløpning, og vi er inne på at Mill Marin kan gi favoritten kamp. Ellers er det et fint felt, hvor seks treårige hopper har formtall på 80 og mer.
V65-1 er et meget interessant oppgjør. Touz Price har ikke startet siden 17. mai. Ikke i år, men på nasjonaldagen for et drøyt år siden. I Derby Trial var han kun slått med hode av Without Fear, men på to år er det altså blitt kun tre starter. Også Manchester har hatt sine problemer. Var toer bak Without Fear i Derby i 2011, men fikk så en del å slite med. Avsluttet fjoråret med en overlegen seier, men nå er det altså årsdebut. Den tredje hesten vi nevner, er Mulan. Var toer bak Bank of Burden både i Walter Nilsens Minneløp og Valley Chapel Memorial i 2011 og har gått to gode løp i år. Vi satser på at minst en av disse topphestene viser sin klasse og satser på at tre streker holder.
Allerede i første løp får vi stifte bekjentskap med årets toåringer. Det er alltid spennende å se de første hestene i en ny årgang. Fire av de seks hestene er dansktrente, en kommer fra Sverige. Det norske håpet står til Staring at the Sea, som Wido Neuroth trener. Bent Olsen vant det første toårsløpet i fjor med Prince Field, og vi tror at Irish Mist kan sørge for reprise.
Som man vil forstå, er menyen torsdag meget interessant. Så håper vi at det kan bli positivt spillemessig også.