Høy klasse på første klassiker

Skrevet av Birger Christensen,  04.06.2013
Artikkelbilde
Easy Road

Ingen utbetaling for 5 rette i V65 på Åby i går. Det overføres ca. kr 695.000 til sekserpotten i V65 på Øvrevoll lørdag 8.juni.


Lørdag kveld er det klart for årets første klassiske løp på Øvrevoll. 2000 Guineas er som alltid først ute, og vi har fått et herlig oppgjør. I tillegg får vi et sterkt felt i Polar Mile Cup. Dog har nok noen hester valgt Stockholm Stora Pris i stedet, et løp som bare går tre dager etter Polar Mile Cup.
Våre to beste kvinnelige trenere de siste par årene har vært Cathrine Erichsen og Annike Bye Hansen. Begge er spente foran lørdagen.
- Easy Road var veldig bra på 17. mai. Kan mer enn det formtallet han fikk etter det løpet. Det er et sterkt felt, men jeg føler meg sikker på at Easy Road vil gjøre et godt løp. Palermo skal nok ikke glemmes i Polar Mile Cup. En veldig god hest, som har slitt mye med bena. To Run i maidenløpet er jeg fornøyd med om hun klarer en trippelplass, beretter Cathrine

For Annike er det først og fremst Ragazzo som skaper forventinger.
- Ble nesten litt satt ut av det løpet han presterte 17. mai. Nå er det kanskje Old Pal jeg ser på som den verste i mot. Alt ser bra ut med Ragazzo, så jeg er selvsagt veldig spent. Minuset er at alt blir så mye mer alvorlig når
man trener en hest som er med i toppen. Fallhøyden blir større, men jeg ville selvsagt ikke vært disse opplevelsene foruten, beretter Annike.


- Tror alle mine fire vil hevde seg bra, sier Niels Petersen og sikter til de han har til start i de to hovedløpene.
- Mine hester trengte et løp i kroppen og er bedre nå. Et lite pre til Mister Big Shuffle i Guineas og Old Pal i Polar Mile Cup, men alle skal regnes med sjanse, oppsummerer Niels.
Av de øvrige er trener Bent Olsen også å regne med. Lørdag vant han Jydsk Derby i Århus med Smartinblack. Det gjorde han i fjor med Jubilance, som en uke senere tok seieren her i Guineas. Nevnte Jubilance finner vi forøvrig i Polar Mile Cup. Han trives strålende på Øvrevoll. Fem starter i fjor ga fire seire
og en god femteplass i Marit Sveaas' Minneløp.
 
Spillemessig tror vi ikke på noen liten utbetaling. Selv om det ser mulig ut å løse noen av løpene på forholdsvis få hester, er det nok av fallgruver.
Vi ønsker velkommen til en trivelig lørdagskveld på vår vakre galoppbane.