31 hester til Täby

Skrevet av Birger Christensen,  05.06.2013
Artikkelbilde
Plantagenet vant Pramms Memorial

 

 

Førstkommende tirsdag er det full fart på Täby. Stockholm Stora Pris, Täby Vårsprint, 2000 Guineas og Dianaløpning (1000 Guineas) står på programmet. Hele 31 norsktrente hester tar turen, og spillet fra Norge kommer til å bli høyt.
I Stockholm Stora Pris har trenerne Niels Petersen og Wido Neuroth hver sin trio til start.
Niels mønstrer Bank of Burden, Without Fear og Pramms-vinneren Plantagenet. Fra Widos stall får vi se Bomar, Touch of Hawk og fjorårsvinneren Sir Lando. Dette blir et løp å se frem til!
I Täby Vårsprint blir nok fjorårsvinneren Giant Sandman (Rune Haugen) favoritt til tross for at det er årsdebut. Her kommer Petersen med Beat Baby og Match Point, mens Cathrine Erichsen har toeren fra i fjor, Hansinger, til start.
I 2000 Guineas er det mye som tyder på at Quite a Mission (Petersen) får bære favorittstempelet.
Med et løp i kroppen er han nok klart forbedret fra årsdebuten. Dickie Dickens og Seeking Dunkirk (begge Are Hyldmo) gjør spennende starter og ikke minst har sesongstarten til Captain America (Annike Bye Hansen) vært løfterik.
Også i Dianaløpning er det mye norsk. Sweety (Erichsen) var veldig god 17. mai, nå skal hun
måle krefter med importene. Fra Neuroth er Mill Marin og Rock the Legend en fin duo, og Petersen har Marmala og Twistedlittlestar som sine håp.
Vi tar også med hoppeløpet Bloomers Vase (L) med fem norske til start. Golden Memory og Tatoosh (Petersen), Minnie McGinn (Bye Hansen), Female Spring (Erichsen) og Sweet Baby Jane (Michael Taylor) skal forsøke å gjøre det like skarpt som våre hopper har gjort i en årrekke.
Fra de øvrige løpene noterer vi at Rune Haugen starter Probably allerede i kveldens første løp. 
Han har også Hidden Fire Jr og Gatling Gun med på lasset. Øvrige norske håp er Holiday Reading (Hyldmo), Mink's Chanel og Whistler (Petersen) og Vivere Cosi (Neuroth).

Hjemmeside Tæby, klikk her
 
Allerede søndag er forøvrig Are Hyldmo på plass på Jägersro med trioen Pal O'Mine, Cave Man og Equito Hill. Også dit er det spill fra Norge. Velbekomme.