18 løste krevende V4

Skrevet av Birger Christensen,  12.06.2013
Artikkelbilde
Pannacotta

 

 

Et halvt døgn etter siste løp på den fantastiske kvelden på Täby, var det naturlig nok ikke riktig så stor sport under Øvrevolls lunsj. Men spillet ble spennende, og særlig i de to første avdelingene av V4 fikk mange problemer.
 
V4-spillets start endte opp i en duell mellom 9. valget Pannacotta og sistevalget Otama Toyboy. På streken var Pannacotta det lille nødvendige foran. I fjor ble det fem seire, men alle kom på høsten på sandbanen. - Positivt at hun også kunne vinne på gresset. Nå hadde det tørket opp en del, og det var tydelig at det var noe hun satte pris på, sa trener Hallvard Soma.

Jeune Fils
Fra 9. valg i V4-1 fortsatte det med 11. valget Jeune Fils i den neste avdelingen. - Fikk ham  i fjor høst. Han har uttviklet seg fint over vinteren, dessuten reagerte han positivt på fleksible blinkers, sa en meget fornøyd trener Siv Hanne Holden.

Royal Power
Etter to avdelinger gjensto 64 kombinasjoner, og verdien var over 15 000 kroner. Hvor skulle dette ende? Jo, litt mer normalt i den tredje avdelingen. Royal Power vant på lørdag og gjentok nå i lunsjen. Og ikke nok med det, Majestic Max sørget for at det ble en dobbel til Jens Erik Lindstøl. - Trodde mest på Royal Power, da det var han jeg var mest sikker på sto distansen, fortalte Jens Erik. Dermed var det 36 kombinasjoner igjen, og spenningen var stor for de gjenværende.

Walinda
Heller ikke i 4.avdeling fikk vi noen stor skrell. Espen Ski ga Walinda et flott løp, og seieren ble langt mer sikker enn avstanden i mål til toeren Nataniel skulle tilsi. En av de virkelige veteranene er trener Sven Erik Lilja, og nå kunne han glede seg over å se Walinda først i mål. - På sikt satser jeg på hinder, tror han er et godt emne i den grenen, sa Lilja, som trente Twiddel Turn for noen år tilbake. For ti år siden var han en periode banens beste hekkeløper.
Før vi forlater V4, tar vi med trippeloddsene. 3389, jackpot, 840 og 974 var de fire oddsene, og noen ganske få kunne juble. 4 rette ga 56 tusenlapper.
 Speedy Spirit
I V5 gikk første avdeling til Speedy Spirit hos Maria Robertz på Skotselv. - Nå var han litt bedre med da han kom inn på oppløpet, og da holdt det til seier. Nå er målet Skandinavisk Mesterskap, fortalte Maria.

Cavorting
De to beste supersprinterne er Cavorting og Light the Fire. Denne gang var det ikke supersprint, men likevel sto seierskampen mellom de to. Som på 17. mai var Cavorting best, og vi ble imponert over løpsgnisten til en 11 år gammel hest.

Proud Possibility
Fem seire på Täby kvelden før, inkludert fire storløp, tok Niels Petersen. Per-Anders Gråberg red tre av vinnerne, men i lunsjen nøyde de seg med Proud Possibility. - Han er veldig kapabel, men i hodet bare en stor baby. Vi venter med storløp til han lærer seg mer om hva dette går ut på, sa Niels.

Flashline
Hekkeløpet ble severdig. Flashline var fremme hele veien og holdt sikkert unna for Cincinnatus. Sistnevnte leverte en fin hekkedebut, men etter to annenplasser på hekk var det klart for Christer Hederud-trente Flashline. Ettermiddagens siste vinner var Talwanda. - Min beste sjanse for dagen, sa Knut O Arnesen og fikk rett. Dermed tok Carlos Lopez tre seire, mens ingen andre vant mer enn ett løp.

Talwanda (arkivbilde)
 
Ved siden av seieren til Niels Petersen, har vi lyst til å nevne vinnerrekka blant trenerne onsdag. Hallvard Soma - Siv Hanne Holden - Jens Erik Lindstøl - Sven Erik Lilja - Maria Robertz - Liz-Marie Åkerberg - Christer Hederud-Knut O Arnesen. Gode og velkjente navn og et tegn på at det slett ikke bare er stortrenerne som vinner løp.