Blir han Kongen på Haugen?

Skrevet av Birger Christensen,  29.07.2013
Artikkelbilde
Giant Sandman

 

 

Rune Haugen tar torsdag ut to av stjernene på stallen. Probably gjør sin Øvrevoll-debut i Derby Trial, mens Giant Sandman skal prøve å vinne Polar Cup for annen gang. Det har ingen firbent gjort til nå.
-         Det ser bra ut. Giant Sandman er i knallorden, og det skal en god hest til å slå ham. Jeg har respekt for motstanderne, men har god tro på seier. Ønsker meg litt mer svikt i banen, så jeg satser på litt regn i løpet av uka.
-         Probably er en kanon. Glem løpet i Tysk Derby, alt ble feil den dagen. Har god tro på seier, men også for ham vil jeg ha litt svikt i banen. Fearless Hunter i det samme løpet er for øvrig kraftig på gang. Dette er generalprøven før Svensk Derby ti dager senere, beretter Rune. Han har også tro på folkehesten Colourist, men da bør det komme litt mer enn en liten skur.
En av de hardeste konkurrentene til Giant Sandman blir trolig Ragazzo. Annike Bye Hansen fikk ikke startet han i Swedish Open Mile på grunn av en liten skade. Et løp på Øvrevoll ble ikke noe av, da bare to hester ble meldt, og derfor er det nesten åtte uker siden siste start.
-         Det er ikke ideelt, og jeg er litt usikker på hvor han står i bildet. Han er imidlertid så god at jeg ikke føler meg slått på forhånd. Espen Ski mener at han er sprinter, så det er mulig vi sikter oss inn mot sprintløpet på Stockholm Cup-dagen, tenker Annike høyt. Han står fortsatt igjen i Marit Sveaas’ Minneløp, som også er et alternativ.
For øvrig er Polar Cup blitt et flott løp. Vi skulle gjerne ha sett hester fra land utenfor Skandinavia, men de forsvant under marsjen. Men med Silver Ocean, Govinda, Nova Valorem og Cathrine Erichsens duo Hansinger og Coprah, er det liten tvil om at nivået er godt. Vi gleder oss.
Forrige torsdag ble det jackpot i V65-spillet på Øvrevoll, sist gang maktet tre spillere å løse rebusen. Lørdag var det ny jackpot på gang, nå på Täby. Denne gang er det hele 36 starthester fra Sverige og Danmark, hvilket bør gjøre det svært interessant for våre granner å prøve seg i spillet. Et tips i disse cup-tider: Ta en tur til Ekeberg og Norway Cup på dagen, fortsett så videre til Øvrevoll og Polar Cup på kvelden. Lykke til.