Dagen før dagen 22 august

Skrevet av Birger Christensen,  22.08.2013
Artikkelbilde
Maraboux Javilex. Foto Morten Skifjeld


 
Tre dager før Derbydagen kom spillet i forgrunnen på Øvrevoll. Den ene skrellen etter den andre gjorde det vrient å vise frem bonger med mange rette. Til slutt ble seks rette for vanskelig for alle. En dårlig generalprøve for mange, også oss, gir kanskje en god premiere på Derbydagen.

V65-1 ble et merkelig løp. Rafael de Oliveira dro av gårde med Tiger for Two. På det meste var ledelsen mer enn 20 lengder, og de andre jockeyene så ikke ut til å ta "haren" på alvor. Stallkameraten Maraboux Javilex skjønte alvoret, og Helena Rosén nærmet seg hele veien på oppløpet. Det var klart for dobbel Wido Neuroth, men hvem vant? Etter gransking av målfotoet ble det bare nesten for rømlingen.  Helena Rosen nådde akkurat frem med Maraboux Javilex.

Holy Moly lurte favorittene

I V65-2, et noviseløp over 1100 meter, ble det fart i V65-spillet. To av de betrodde var strøket, og de fleste trodde på trioen Accomplished, Silent Place og aller mest Hidden Fire Jr. Sistnevnte var svak, og de to øvrige klarte heller ikke å matche Holy Moly. Cathrine Erichsen er oppdretter, eier og trener av vinneren og vant lett mot hester med formtall rundt 70. Det lover godt for fremtiden med den urutinerte hoppa. En V65-verdi på nesten 13 000 etter to avdelinger er ikke daglig kost.
 Holy Moly

Caribbean Line

Etter at storfavoritten Talwanda i V65-3 gikk på et nederlag for Caribbean Line, begynte det å bli tøft å være spiller for de aller fleste. Fortsatt var syv spillere med, og nå var V65-verdien inkludert Jackpot nesten 125 000. Aberet var at det var hele tre løp igjen som bongene måtte komme gjennom.

My Pal Al
14 år gamle My Pal Al tok sin forrige seier i 2009, før det må vi tilbake til mars 2006. Men sammen med Espen Ski syntes den firbente "gamlingen" at det var moro å løpe i front. Nå var det kun informasjon om at verdien på V65 var over 200 000 etter V65-4, men vi ante det her var snakk om store penger, også for fem rette.
 Mississippi
Tet fra start til mål var populært i flere løp torsdag. Men at Mississippi skulle være totalt overlegen på en kort sprint, var uventet. Frederick Salvador satt i tet tidlig, og Hallvard Soma kunne være vitne til at han er klart mestseirende trener på banen når halvparten av sesongen er unnagjort. Nå kom også beskjeden om at ingen var med til seks rette. Hvor mange ville prestere fem av seks?
 Vortex
Ingen favoritter hadde vunnet da ett løp gjensto. Men Vortex, som seiret for to uker siden, gjentok bedriften nå. Det kan bli en fin høst for den Sigmund Tandberg-trente hesten, for det skal være litt å gå når det gjelder formtall. Fem rette ga over 27 000, og blant de spillerne som klarte fem, var nok flere avhengige av nettopp Vortex.
 
 
Kvelden ble innledet med et amatørløp. Jeune Fils falt stygt forrige torsdag, og det var gledelig å se at han var i full orden en uke senere. Med Helene Smit på ryggen kunne trener Siv Hanne Holden konstatere at Jeune Fils tok en suveren seier.

jeune Fils