Ragazzo rørte alle

Skrevet av Birger Christensen,  01.08.2013
Artikkelbilde
Ragazzo


-         Oi, dette var spesielt. Espen Ski måtte tørke en tåre etter den fenomenale seieren med Ragazzo i Polar Cup torsdag.
-         Har vært med på ferden til Ragazzo siden han var åring. Nå er han fire år, og han slår Øvrevoll-eliten. En herlig fighter og takk til Annike (Bye Hansen) for den jobben hun har lagt ned med ham, sa Espen.
Og nevnte Annike var nesten stum etter gruppeseieren. Men litt fikk hun da frem.
-         Han hadde ikke startet på nesten to måneder, og nylig gikk han en jobb hvor jeg synes han blåste litt mye etterpå. Men nå er alt bare helt topp. Trolig reiser vi til sprintløpet på den svenske Derbydagen, men helt definitivt er det ikke, sa Annike.
Denne seieren var «made in Norway» tvers gjennom. For første gang vant en norskoppdrettet hest Polar Cup, Espen Ski var feltets eneste norske jockey, og Annike Bye Hansen er norsk og har stall på Øvrevoll. Hjemmeseier med andre ord!
 Probably
Favoritten til Derby om rundt tre uker kommer nok til å hete Probably. Han slo Guineas-vinneren Mister Big Shuffle og stallkameraten Fearless Hunter temmelig lett, men Derby blir et helt annet løp.
-         Derby Trial gikk sakte, og det kommer det neppe til å gjøre i selve Derby. Men det er nok bare til vår fordel. Det var godt å se ham fungere på Øvrevoll, som han aldri hadde startet på. Nå skal vi pleie formen og sørge for at han er hel og frisk til den store dagen, sa Rune Haugen. God generalprøve var det også for Mister Big Shuffle, som hadde hatt like lang pause som Ragazzo. Fearless Hunter var god tredje og er klar for Svensk Derby 11. august.

Staring At The Sea

Toårsløpet innledet kvelden. Staring at the Sea viste at han begynner å skjønne hva det går ut på. Fremgangen er stor, og det er ikke umulig at Neuroth-hesten vil være med i årgangstoppen.

Messi
Hallvard Soma har hatt en flott sesong til nå. Messi, som ikke hadde vunnet siden 17. mai i fjor, fikk fleksible blinkers og Elione Chaves på ryggen. Dermed kunne Soma innkassere sin seier nummer 12 for sesongen, klart flest på banen. Sterkt.

Legal Memory
I maidenløpet hadde Legal Memory et fint løp, og han hadde små problemer med å vinne. Blant amatørene tok Little Jazz og Helena Berlin en fin spurtseier, mens Chaves ble beste jockey ved å vinne med Tusen Takk. Eneste trener med to seire ble Henrik Engblom, da Moorland Boy vant det avsluttende løpet. 

Little Jazz

Moorland Boy

Tusen Takk