Ungdommelig Fearnleyløp

Skrevet av Birger Christensen,  12.08.2013
Artikkelbilde
Messi blir utfordret av fem treåringer i Fearnleyløpet


Fearnleyløpet er hovedattraksjonen på Øvrevoll torsdag. I år er det en særdeles ungdommelig utgave, med fem treåringer mot ett år eldre Messi. I Skandinavisk mesterskap var Speedy Spirit og Macbeth meget gode som annen og tredje bak topphesten Falconet. Det gjør dem til en favorittduo for oss, men det er ikke så mye som skiller. Ikke minst tok nevnte Messi et sprang i riktig retning ved sin seier nylig. Veteranen Trond Jørgensen, som tok sin første seier på Øvrevoll for 40 år siden, satt på ryggen av Messi da Soma-hesten vant for første gang. Vinner ikke sistnevnte, blir det en treåring for annen gang på de siste ti årene. Working Class Hero vant i 2009.
Et fint hekkeløp får vi se i V65-3.  Gode flatløpere som har litt igjen å slipe på når det gjelder hoppteknikk gjør løpet uvisst. Formtallet på flatt er i flere tilfelle rundt 80, så det kan fort bli en veldig god hekkeløper eller to ut av denne gruppen.
I spillet ser det langt fra lettløst ut. Monker Bar Flies har vi sett, og han er lynrask. Aladar setter inn støtet 200 meter før mål og avgjør med en frisk finish. Slik har vi tenkt oss det, men det er ikke alltid det går etter planene.