Thea til topps

Skrevet av Birger Christensen,  28.08.2013
Artikkelbilde

 

 

Forrige uke ble en uforglemmelig opplevelse for Thea Hofossæter. Fra mandag til fredag hadde hun fem intense dager på British Racing School på Newmarket. Der var hun sammen med Dina Heggum, Susanne Lyseng, Silje Strand, Anne Cecilie Jorsjø, Caroline Sommerfelt og Philip Scott Sønsteby. Et flott tiltak, som vil utvikle våre amatørryttere og en fin inspirasjon.

For Thea ble det imidlertid hektisk. Etter en økt på skolen fredag, bar det av gårde til Budapest.

-         Jeg fikk tilbudet da Veronika Aske måtte si nei. Litt synd at det kolliderte med Derbydagen på Øvrevoll, men tenkte at det blir mange muligheter til å se Derby. Derimot kunne dette være «chance of a lifetime».

-         Fredag kveld var det trekning i Budapest for rytterne fra de 11 landene. Det var to løp lørdag, og Josefin Landgren og jeg gjorde den første dagen skandinavisk. Hun vant det første løpet, hvor jeg ble nummer tre, mens jeg seiret i det andre. Jeg ledet etter den første dagen, og da var det bare å gi alt i de to løpene i Bratislava. Første løp endte med en grei fjerdeplass, mens det gikk dårlig i det aller siste løpet. En funksjonær som skulle laste en hest i boks 11, løp på tvers foran startboksene. Jeg sto i boks 1, og han kom seg nesten klar av feltet. Men bare nesten, jeg red ham rett ned. Hesten ble nummer ti og var så langt bak at jeg ikke kunne se hvordan det hadde gått med mine hardeste konkurrenter. Dessuten var jeg bekymret for hvordan det hadde gått med funksjonæren. Derfor gikk det litt tid før det ble klart at jeg hadde vunnet med to poeng. Rytterne fra Tyskland og Slovakia fulgte nærmest.

Dermed var det klart for «Ja, vi elsker», stor oppmerksomhet og en fire-retters middag. Et deilig boblebad var også noe som ble satt pris på før hjemreise mandag.

Til daglig jobber Thea for Markedsavdelingen til Norsk Rikstoto. Hun er en dyktig fotograf, rir gjerne en morgentur for Wido Neuroth og trimmer sammen med hunden til Brunkollen flere ganger i uka. Mye av tiden dreier seg om hest, og Thea er en av mange flotte representanter for miljøet rundt Øvrevoll.