Scandic Norsk Derby: Probably – sannsynligvis

Skrevet av Birger Christensen,  19.08.2013
Artikkelbilde
Derbyfavoritten Probably

 

 

Probably blir favoritt, mens Mister Big Shuffle blir annetvalg i årets Derby. Den påstanden er et sikrere tips enn å forutsi utfallet av selve løpet. En god Derbydag for en trener er dessuten et nødvendig bidrag hvis man vil bli årets champion. I skrivende stund skiller det mindre enn et par tusenlapper mellom Niels Petersen og Rune Haugen.

-         Jeg må ha en topp Derbydag om jeg skal bli champion, for Niels har nok mer å gå på utover høsten. Tror og håper at Probably fikser biffen søndag. Sist var han nesten ikke ut av canter, likevel vant han enkelt. Da gikk det sakte hele veien, det gjør det neppe i Derby. At det nå blir mer av et stayerløp, er nok en fordel for Probably. Alle løp skal ris først og mye kan skje, men jeg tror det blir min andre Derbyseier til søndag (vant med Mick Jerome i 2004). Tror også det er god sjanse for premie med Fearless Hunter og Rossmos Tyson. Sistnevnte har i tillegg en flott bonus som beste norskoppdrettede å kjempe om.

 

-         Mister Big Shuffle er minst like god som Old Pal, som vant suverent i fjor. Har selvsagt respekt for Probably, men jeg lover at vi skal gjøre alt for å gi ham kamp. Har også god tro på Over the Ocean, som gikk et godt løp i Svenskt Derby. Litt uheldig da, får nok en fin premie nå. Namibian Desert vant lett Derby Consolation i Malmø, får han premie, er det en klar bonus.

Utover de nevnte ser vi i grunnen bare to hester som kan være med i seiersstriden. Diamant overvintret som Derbyfavoritt, men det har vært noen skjær i sjøen. Dog ble det en fin seier i årets eneste start på Øvrevoll, en bane han ikke har tapt på siden debuten som toåring. Se heller ikke bort fra den flotte hoppa Rock of Ridd. Veldig mye ble galt i Oaks, og ønsker man å spille en outsider i feltet, er Rock of Ridd det vi anser som det beste valget. Vinner hun, blir hun den første svensktrente vinner av Norsk Derby siden Colonia i 1990 og den første ikke norsktrente vinner siden Artan i 1995.

I Norsk Derby er det en egen bonus for de norskoppdrettede, i år er det Styrbjørn, Rossmos Tyson, Speedy Spirit, Fredde og Dickie Dickens som skal kjempe om 480.000 kroner fordelt på fire premier.

Om noen stusser over suffixet til Styrbjørn og Speedy Spirit, er de født i Danmark, men oppfyller kravene som norskoppdrettet.