Fortjent Derbyvinner

Skrevet av Birger Christensen,  12.08.2013
Artikkelbilde
Hurricane Red og Elione Chaves vinner Land Rover Svenskt Derby

 

Hurricane Red tok en velfortjent Derbyseier på Jägersro søndag. Han var favoritt i spillet og var best da det gjaldt. For trener Lennart Reuterskiold jr ble det et følelsesladd øyeblikk da publikum på hjemmebane fulgte ham med jubelbrus mot seremoniplass. Broren Fredrik sto med tre Derbyseire, og faren Lennart vant Derby i 1984. For den dyktige jockeyen Elione Chaves ble det den første Derbyseieren, også meget fortjent.
De norske hestene i Derby hadde ingen stor suksess, men ellers var det en del å glede seg over. Vi setter Ragazzo først, som var stor i nederlaget mot Verde Mar. Espen Ski kom akkurat for sent til å hente inn favoritten, men Annike Bye Hansen fikk i hvert fall svar på at Ragazzo matcher de aller beste. Beat Baby (Petersen/Gråberg) var god treer.
Niels Petersen fikk en seierstrippel i sin store tropp. Namibian Desert og Manchester fikk to fine seire med Per-Anders Gråberg på ryggen, mens Proud Possibility imponerte med sikker seier i Sofieroløpning. Her var Fredrik Johansson makker, og førstepremien var på pene 200 000 svenske kroner. Viviannasdream (2 x Neuroth) og Marmala (Petersen/Gråberg) fikset en norsk trippel. Easy Road (Erichsen/Schistl) og Funinthesand (Neuroth/Hammer) gikk begge bra til tredje i sine oppgjør, før Hakuna Matata viste at han trives flott i Sverige med en ny seier i vårt granneland. Jenny B Hansen trener, og eieren Dina Heggum satt selv på ryggen i amatørløpet.