En dag i hoppenes tegn

Skrevet av Birger Christensen,  05.08.2013
Artikkelbilde
Rock Of Ridd

 

 

De to største løpene på Øvrevoll torsdag er forbeholdt hoppene. Treåringen møtes i Norsk Oaks, som kan sees på som et hoppe-Derby. Distansen er den samme, 2400 meter, og løpet inngår som et av fem klassiske løp for årgangen. Som i 1000 Guineas er det kun hopper som har adgang, mens 2000 Guineas, Derby og St Leger er åpne.
Neste år er det 50 år siden løpet ble et rent treårsløp med klassisk status, og som vanlig er det Arnfinn Lund (syv seire) og Wido Neuroth (fem seire) som dominerer. Da Miss Enden vant i 1966, var det Lunds første klassiske triumf totalt.
Siden vi gikk inn i et nytt millenium, er det uten tvil Entangle som er den beste av flere gode hopper. I fjor var det et nokså svakt felt, med Fredrik Reuterskiold-trente Zegna som vinner. I år er det hans bror Lennart Reuterskiold Jr som har favoritten. Rock of Ridd vant 1000 Guineas i suveren stil, og vi tror hun tar klassiker nummer to torsdag. Hun har samme mor som blant annet Bank of Burden, og heller ikke andre i familien har distanseproblemer.
Rock the Legend tror vi er det største hjemmehåpet. Knapt slått til annen i Dansk Derby var sterkt, de to Rock’ene kan fort ta en dobbel. Det er nok først og fremst de to ganske gjestene, Annaboda og Koo Koo Sint, som kan gjøre noe med den saken.
Den yngste årgangen kjemper om Eivind Eckbo Legats Vandrepokal. Prinsessen har vist mest til nå av de toårige hoppene, men mange vil sikkert opptre forbedret med så få starter bak seg. Ellers en variert og spennende løpsdag, hvor det sikkert blir krevende å sette strekene slik at V65-kupongen inneholder seks rette. De siste seks løpsdagene med V65 har utbetalingene for seks rette vært 85 000 – 302 000 – 140 000 – Jackpot – 155 000 og 49 000, avrundet til nærmeste tusenlapp!