Derbydagen

Skrevet av Birger Christensen,  25.08.2013
Artikkelbilde
Wunchkind

 

Erik O Steens Memorial er det høyest doterte av rammeløpene på Derbydagen med 200 000 kroner til vinneren. Det ble en helnorsk affære, hvor treårige Wunschkind spurtet forbi Sweet Baby Jane, Walinda og Fair Flair. - Vi vant dette løpet for tre år siden med treårige Magnificence, også da med Roar Hoel som eier. Nå var det god bane, hvilket hun satte stor pris på, sa Rune om sin flotte hoppe. Sweet Baby Jane ble for øvrig toer og passerte dermed en million innridd.

 

Derbydagen åpnet som vanlig med Bærum Kommunes hekkeløp. Ti år gamle Omoto Sando gikk til front i siste sving, en ledelse han holdt til mål. - Dette var min seier nummer 16 sammen med Omoto Sando, så det er ingen tvil om at han er en favoritt for meg, sa Henrik "Henke" Engblom. - Kanskje den hesten som var mest keen i paddocken. En fantastisk hest, som trolig også går neste sesong om alt går like bra som hittil, sa trener Are Hyldmo. Løpet ble for øvrig en fin opplevelse for Nils Petter Gill. I tillegg til Omoto Sando, ble Mikkelangelo en god treer.

 

Skandinavisk mesterskap for toåringene ble en herlig fight. Skrik ledet og holdt unna for danske All Quest og svenske Desert Chicory. Det ga også Jubel-Skrik for trener Hallvard Soma. - Utrolig artig å vinne et så fint løp på Derbydagen. Det er mange fine løp for en norskoppdrettet toåring utover høsten, så det ser løfterikt ut. Han er for øvrig oppvokst sammen med kaldblodstravere på Røise, så han er blitt en tøffing, sa Soma.

 

Derby Milen endte i dobbeltseier for Niels Petersen. Marmala kjempet seg forbi favoritten Proud Possibility i en fin duell. - Hun er best på flate baner, men at underlaget var så lett, var til hennes fordel. Det er mange fine hoppeløp fremover, og jeg tenker at hun tåler å møte de beste i Lanwades Stud Stakes, sa Petersen.

 

For ti dager siden var Sara Slot med på en stygg ulykke på Øvrevoll. Nå satt hun på vinneren av sprintløpet, 11-årige Cavorting. Lynraske Cavorting var nok litt hjulpet av den raske banen, og han holdt seg foran helt til målstreken. - Jeg var litt nervøs før start, men det gikk flott, sa Sara etter den fine seieren. - Han er bedre enn noensinne og elsker å gå løp, bekreftet trener Liz-Marie Åkerberg.

De øvrige løpene ble vunnet av Whisperingline, som spurtet til knepen seier, og Cathrine Erichsen-trente Tusen Takk, som fikk mange til å takke for seg i spillet.  Simbad,  vant med emaljen på fortannen foran Mamaloca i et rent dansk oppgjør, der det var så jevnt at vi trodde Mamaloca hadde nådd igjen Simbad, og til slutt vant Power of Dreams med sin trener og deleier Julia Presits i salen.

 

Power Of Dreams