De øvrige løpene Derbydagen

Skrevet av Birger Christensen,  19.08.2013
Artikkelbilde
Folkehesten Colourist starter i det 8. løpet SWISS Løp

 

 

Bærum Kommunes Hekkeløp

Dette løpet er alltid første post på programmet på Derbydagen. Omoto Sando og Henrik Engblom har sammen 15 seire og 11 annenplasser i hekkeløp. Likevel er det faktisk to år siden sist det ble seier på Øvrevoll. Calvados er også en herlig kriger. 11 ganger av 12 på trippel de siste to årene. Likevel vil de få kamp. Gjesten Uncle Tom Cobley er skummel, og flere av de øvrige begynner å yppe seg.

 

Strøm Skandinavisk Mesterskap for 2-åringer

På Derbydagen i 2004 ble «Skrik» stjålet. Nå er Skrik i høyeste grad aktuell på Øvrevoll. Den fine toåringen til Hallvard Soma kan bli skandinavisk mester. Det er imidlertid toåringer med liten rutine, et par av hestene har faktisk aldri gått løp før. Kanskje er Davicii oppkalt etter DJ Davicii fra den nyere musikkens verden. Da kan det kanskje svinge litt om de vinner på Øvrevoll søndag.

 

Scandic Derby Milen

Disse hestene har alle vært meldt i Derby. I de fleste tilfeller har kretsen rundt hestene innsett at 2400 meter er litt langt og velger dette alternativet. Fire av hestene har formtall 80 eller høyere, hvilket betyr at feltet holder høy klasse. Proud Possibility er i rivende utvikling og blir nok favoritt. Silver Ridge er god som gull, og M-hestene Marmala og Mill Marin er også i bildet.

 

Erik O Steens Memorial

Erik O Steen (Stall EOS) var i en årrekke en av banens mest sentrale skikkelser. Han er æret med det største hoppeløpet på banen, et flott løp. Fjorårsvinneren Sweet Baby Jane klarer den lange distansen bedre enn de fleste, er med i striden. Walinda har økt sitt formtall med 15 kilo, som på galoppspråket forteller om en eventyrlig fremgang. Hun er nok med i striden også nå. Fire danske utfordrere gjør løpet åpent, og ikke glem treårige Wunschkind.

 

WABA Gruppens Sprintløp

Fjorårsvinneren Beat Baby er den beste hesten. Spenningen består i om han klarer å gi konkurrentene opptil åtte kilo. Selv på korte 900 meter er det snakk om en del kilo. Hansinger var toer i fjor, og vi synes han skal tas på alvor. Over to år siden forrige seier, så det kan være på tide. 11 år gamle Cavorting ønsker å vise at de gamle er eldst, kanskje blir de siste 100 meterne for lange? Raske Flyer har flott form.

 

Moods of Norway Løp

Kanskje er dette Derbydagens mest åpne løp. Kanskje kan en tur ned til paddocken før løpet være lønnsomt, hvor man i sponsorens ånd plukker ut den best pyntede hesten, jockeyen med den fineste drakten eller noe annet moteriktig. Skal vi prøve oss på et forsiktig tips fra en ukyndig i ovennevnte verden, tar vi sjansen på Nataniel. Har nærmet seg formen hele tiden, sist ble det nesten seier.

 

Wellpride Løp

On Offer er den eneste i feltet som har vunnet på Derbydagen før. Har også vunnet på Øvrevoll tidligere i år og viste form i Danmark fredag. Hun blir vårt «offer». Eller blir det kanskje søndagens dagdrøm, treårige Daydream Believer. Rakk frem til seier sist, kan gjøre det igjen. Den andre treåringen i feltet, Celia, er sluppet ned fire kilo uten å ha gått dårlig. En tier på henne kan være vel anvendte penger.

 

Swiss Løp

Her møter vi hesten på Øvrevoll med flest eiere. Folkehesten Colourist har vunnet to ganger før i år til stor jubel, men nokså beskjeden odds. Mange tilhengere som spiller på ham kan gjøre at andre objekter er mer spennende. Noen lever etter mottoet Easy Come Easy Go og kan ofre en mynt på ham. Firbente Messi er best uten ball, eller kanskje er Shooting Line i skuddlinjen ved målpassering.

 

Walk-in Closet Ladies Cup

Våre kvinnelige amatørryttere avslutter den flotte løpsdagen. Spørsmålet kan være hva man skal spille for å redde økonomien, eller man kan lure på hvordan overskuddet skal økes. Vårt forslag heter Tarrjoo. Var en lovende unghest, som har slitt mye med å finne tilbake til gamle takter. Sist var det stor fremgang, og med feltets kanskje aller beste rytter, kan dette gå bra.