Bank of Burden vant SOC

Skrevet av Birger Christensen,  04.08.2013
Artikkelbilde
Foto Burt Seeger

 

Når det dreier seg om storløp, må man alltid regne med Niels Petersen, Per-Anders Gråberg og Stall Trick or Treat. Fem uker etter at samme konstellasjon seiret i Dansk Derby med Quite a Mission, ble det triumf i Danmarks eneste gruppeløp, Scandinavian Open Championship med Bank of Burden. Det ble en temmelig sikker gevinst foran Berling, mens Wido Neuroths duo Touch of Hawk og Bomar ble tredje og femte. Førstepremien var på 300 000 danske kroner, de to øvrige fikk henholdsvis 50 000 og 20 000 kroner. Espen Ski og Fredrik Johansson red disse to.

-     Bank of Burden er en veldig ærlig hest, som alltid er med i toppen i Skandinavia. Han ble toer i SOC i 2011, de andre startene på Klampenborg har han vunnet. Nå blir det trolig Marit Sveaas’ Minneløp og Stockholm Cup. Ingen jockey har noensinne vunnet Stockholm Cup tre år på rad med samme hest, så det hadde vært kul, sa Gråberg.

Lørdag kveld hadde Are Hyldmo tre hester til start på Täby. Pal O’Mine (Fredrik Johansson) skuffet som storfavoritt til tredje, mens Equito Hill (Elione Chaves) var positiv som annen. Men da Marius Borgen Andersen satte seg opp på Fru Johnsen i amatørløpet, ble det en suveren seier. I siste sving svepte de feltet, og i mål var de alene på målfotoet.