Full fart på fjordisen

Skrevet av Birger Christensen,  22.04.2013
Artikkelbilde

 

 

Jens Erik Lindstøl har tilholdssted i Risør. Torsdag kommer han til Øvrevoll med to hester, Royal Power og Quick Brazilera. I tillegg har han løpshestene Hope on Earth og Majestic Max, som begge viste fin klasse i fjor. Grunnlaget er lagt ute på fjordisen!
-         På land har forholdene vært veldig dårlige, med et spor på 300 meter som har vært veldig ujevnt. Derfor ble løsningen å ta fjordisen i bruk. Et lite snølag oppå isen har fungert bra, beretter Jens Erik. Det er neppe så mange andre trenere som har samme underlag til galopphestene sine.
-         Jeg har god tro på Royal Power torsdag. Hva tenker du?
-         Det var fint å se ham på åpningsdagen. Han tok løpet på beste vis, og jeg tror han skal ha en god sjanse. Er nok bedre på gress, men med formtall 72 bør han gjøre et godt løp. Quick Brazilera har jeg mindre tro på.
 
Spillemessig ser det litt smålurt ut. De to første avdelingene i V5 er ikke det inside-folkene på Øvrevoll kaller handicapløp. Men vi tror ikke det er så lett å regne seg til en vinner. I V5-2 burde de tre hestene med formtall 73 gjøre opp, men etter vår oppfatning har de opptrådd ujevnt, og derfor gir vi noen av konkurrentene sjansen.
Vårt største problem dukker imidlertid opp i V5-finalen. Kun tre av hestene var på trippelen i fjor, og fire av de startende har aldri vært blant de tre fremste. Her føler vi at det meste kan skje, og at betegnelsen heldekk er på sin plass.
De som går fast på Øvrevoll, er nok vel innforstått med terminlisten. Men for dere som ikke har satt av dagene i almanakken, vil vi her berette om de tre neste løpsdagene. Det er nemlig helligdagene 1. mai (onsdagslunsj), 9. mai (Kristi Himmelfartsdag, som alltid på en torsdag) og den store festdagen 17. mai (i år på en fredag og planlagt åpning av gressbanen). Merk av dagene, for her blir det mye fin sport og gode muligheter for å tjene en slant. Lykke til.