Søt seier for Sweety…

Skrevet av Birger Christensen,  07.09.2012
Artikkelbilde
Sweety

Sweety har innledet karrieren sterkt. To seire på tre forsøk er fasiten så langt, og fredag kom 100 000 inn på kontoen etter gevinsten i Norsk Rikstotos Oppdrettsløp.

-         Hun var uheldig på Derbydagen i Skandinavisk Mesterskap, de to andre gangene er det blitt seier. Hun har mye fart, men tror ikke det skal være noe problem med lenger løp enn det hun gikk nå. Det blir spennende å følge Sweety fremover, oppsummerte en fornøyd trener Cathrine Erichsen.

På Derbydagen var Daydream Believer slått med hode. Nå var han nese fra seier, litt surt for Mette Hansnsen og Per Dave Holtung. Trøsten får være at de har en hest helt i norgestoppen.

 Diamant

…og en verdifull Diamant

Diamant lå lenge sist i The Heatherwold Cup. Men etter en flyvende finish nådde han igjen favoritten Smartinblack.

-         Banen var rask, og derfor ble jeg litt bekymret da han hadde et stykke frem. Men han avsluttet flott, sa Fredrik Johansson etter nok en av mange storløpsseire.

-         Han blir nok enda bedre med litt tid og litt mer distanse. Nå er det kriteriet på Øvrevoll og Vinterfavoriternas Pris, så det blir spennende, sa trener Wido Neuroth. Som flere andre ble det dobbeltseier også på duoen Neuroth/Johansson. Det fikset de da Red Colori spurtet til seier langs railen mot gode sprintere.

Red Colori 

Den nydelige september-kvelden ble innledet med et fint hekkeløp. Hele trippelen gikk til Sverige, med Bankstair som en sterk vinner.

Bankstair

-         En underbar hest. Han hoppet flott hele veien, og da er det bare helt topp å ri hekkeløp. Er litt spent på forhånd, men en god følelse etterpå, sa dyktige Anna Pilroth, som også eier Bankstair. Ny banerekord ble det også på kjøpet.

Assertion 

Assertion liker seg godt på Øvrevoll. To starter på Øvrevoll har gitt to klare seire, Litt senere ble det seier på ny for trener Peter Jardby med Smart Endeavour, og da gjorde det ingenting at det er en solid reisevei til stallen helt sør i Sverige.

Smart Endeavour

Hurry Harry

Jonna Gustafsson tok seg av amatørløpet med Hurry Harry etter en solid finish.

-         Måtte jobbe hardt hele veien, og det var først da det gjensto ti meter at jeg skjønte at det skulle bli seier, sa rytter og deleier Jonna. To løp senere ble det en ny triumf for Marie Lustig og Jonna Gustafsson. Otama Tomboy tok en enkel seier og ga rytteren sin første dobbel på en løpsdag noensinne.

Otama Toyboy

Kveldens siste vinner ble Equito Hill. Han trives godt på sandbanen, så da ser det lyst ut med tanke på at det underlaget blir mye brukt utover høsten.

Equito Hill

BANKSTAIR fremme hele veien. Dannet et tetpar i front, som dominerte løpet. Fikk et klart grep fra siste hekk og vant greit. SZUMA med fremme sammen med vinneren. Holdt greit unna for de øvrige. TALISKER femte, så også i siste sving. Avsluttet fint og knep tredje. ALVENA QULING bra med, tredje i siste sving. Fikk et dårlig sprang på oppløpet, noe som kanskje kostet en trippelplass. FAVORITTEN pullet hardt, med fremme til midt på siste bortre langside. Nok en gang ville ikke MILLIONDOLLARBABY være med da starten gikk.

 

SWEETY tredje, frem til lederen. Nådde frem til seier på det siste galoppsteget. DAYDREAM BELIEVER tet, kjempet strålende helt frem til streken. FREDDE femte, opp på tredje. Kunne ikke matche de to beste, men holdt greit til tredje. ROCK THE BOAT på det jevne til fjerde.

 

DIAMANT sist ned bortre langside. Kom med en sterk spurt og nådde frem til en flott seier. SMARTINBLACK tet, holdt unna til det gjensto 20 meter. SAREPTA femte, frem til lederen, men aldri forbi. MARMALA annen, kunne ikke forsvare posisjonen på oppløpet. Bra avslutning til fjerde av VIVIANNASDREAM.

 

ASSERTION tredje, annen i svingen. Tet tidlig på oppløpet, holdt fint unna helt til mål. CHORUSSO annen, ned på tredje. Holdt farten meget bra og ble sikker annen. DANCING PARTY måtte jobbe seg fremover, femte i svingen. Gikk fint til tredje. MISSISSIPPI ledet til oppløpet, hadde da gjort sitt beste. Fra tredje til syvende skilte det kun en drøy lengde.

 

HURRY HARRY ikke med fremme tidlig. Kom voldsomt bakfra og nådde igjen lederen rett før mål. MOST WANTED fremme, for det meste som annen. Fikk grepet på lederen, men ble selv spurtet ned kort før mål. SOUL OF GOLD tet, ned på annen og til tet igjen. Holdt godkjent til tredje. REACHING NIRVANA, drøy sving, tredje til oppløpet, kunne ikke forsvare posisjonen.

 

SMART ENDEAVOUR nydelig plassert bak tetduoen. Satte inn støtet tidlig på oppløpet, vant relativt sikkert. RAPPONGHI tidlig fremme. Gikk flott helt til mål og var ikke mye slått. ZEERAN fjerde, spurtet bra til siste trippel. POPPI og ROYAL GAMES fremme en stund, ga seg en del.

 

OTAMA TOMBOY fint plassert som tredje. Angrep midt på oppløpet og avgjorde enkelt. PANNACOTTA tet. Kunne ikke svare vinneren, men holdt unna for de øvrige. MR TIMBERLAKE toer, holdt farten greit til tredje. De øvrige var faktisk ikke i bildet.

 

RED COLORI lå langs railen og ventet på åpning. Da den kom, spurtet han sterkt til seier. FEMALE SPRING bak, men ikke så langt unna der det skjedde. Spurtet som vanlig godt, nå til annen. HOME STRAIGHT tet, ned på annen. Fikk siste trippel. INITIATION tet, holdt klart brukbart.

 

EQUITO HILL tredje. Ventet med å gå frem til tet til tidlig på oppløpet, da avgjorde han på et blunk. Suveren seier. NORTHERN PAL nest sist. Spurtet flott, men annen var maks denne gang. NATANIEL fjerde, tredje i siste sving. Holdt farten greit inn. IMPERIAL SKYLIGHT og CHIEF OF TEN holdt farten oppe, begge ble slitne.