Råbra av Ragazzo

Skrevet av Birger Christensen,  13.09.2012
Artikkelbilde
Ragazzo

Ragazzo tok en sterk seier i Norsk Rikstoto Grand Prix. Det var en seier som gledet kretsen rundt den lovende treåringen.

-         Han har veldig stor kapasitet. Heldigvis har han en tålmodig eier, som jeg nå tror vil få tilbake for at vi ikke har forsert Ragazzo i trening, sa trener Annike Bye Hansen.

-         Han blir stadig bedre. Vi har slitt litt med å få ham til å skjønne at han skal være først i mål, men nå løste han det, sa seiersjockey Espen Ski. Neste start blir Breeders Prize Sprint neste søndag, og der skal Ragazzo tas på alvor.

 Wunchkind

Løpsdagens første vinner var toårige Wunschkind, en flott hoppe fra Rune Haugens stall.

-         Dette er en hoppe av rett sort. Hun kommer til å stå distanse så det suser, så her snakker vi nok om Oaks og Derby om et snaut år. I år er det mulig at vi prøver oss i et hoppeløp på Jägersro, før det blir vinterferie, berettet Haugen.

Aventurin

Aventurin gikk med nesten 4 kg kilo overvekt, men det stoppet ham ikke. Etter et godt ritt av Elione Chaves ble det sikker seier, mens ledende Pannacotta måtte nøye seg med annen.

Otama Obama

Sist fredag ble det dobbeltseier til Marie Lustig som trener og Jonna Gustafsson som jockey. Nå ble det sikker seier med Otama Obama og en mer knepen med Hurry Harry, så stallformen er utvilsomt meget god. Med unntak av en svensktrent toåring, startet det svensktrente hester i fire løp. Det ga fire seire, mens det forrige løpsdag ble fem svenske triumfer. En hyggelig fasit for vårt broderland.

Hurry Harry

Vestano

Vestano kjempet med storfavoritten Rapponghi og nedkjempet denne i finishen. Dermed tok Espen Ski sin seier nummer to denne løpsdagen og er nå nummer fire på jockeylisten.

-         Han går bra på dirt track, og med den formen han har nå, tror vi det kan bli en morsom høst, sa trener Cathrine Erichsen.

Quinoa

Amatørløpet ble vunnet av Quinoa. Det var hoppas første seier og også den første triumfen til rytter Marte Solhaug.

-         Jeg rir for Henrik Engblom i trening, og dette ga mersmak, sa Marte etter seieren.

WUNSCHKIND femte, avanserte tidlig på oppløpet. Tet ved veien, holdt sikkert unna. EASY ROAD og QUITE A MISSION fulgte stort sett samme rute som vinneren, begge avsluttet bra. CAPTAIN AMERICA, IMPULSE og BITS AND PIECES førte an til ut på oppløpet, kunne ikke helt forsvare stillingen. Førstnevnte holdt brukbart til fjerde.

 

AVENTURIN frem som tredje i svingen. Hadde litt å hente på lederen, men det fikset han siste 200. Sikker seier. PANNACOTTA tet. Fikk et klart forsprang tidlig på oppløpet, men kunne ikke stå i mot vinneren. Holdt dog bra til annen. CHORUSSO annen i svingen. Gikk på det jevne til tredje. Den fjerde i bildet var DANTOLINI, de øvrige var ikke inne med sjanse.

 

RAGAZZO rask fra start. Annen i svingen, kjempet seg tilbake i kampen om seieren. Avgjorde sikkert siste 100. MESSI ganske tidlig i tet. Holdt forspranget til veien, sikker annen. CASSANO et stykke bak frem til svingen. Avsluttet bra og knep tredje. FRU JOHNSEN og SECOND FLOOR fint med hele veien, det buttet litt siste 100.

 

OTAMA OBAMA fjerde i svingen. Fikk et klart overtak 100 meter før mål, et forsprang han holdt inn. CULTURAL DESERT femte i svingen, gikk veldig bra hele veien og sikker annen. Bra avslutning til tredje av MAJESTIC MAX. ENTOURAGE, HOPE ON EARTH og THEODERICH førte an, men kunne ikke fullføre i samme stil.

 

VESTANO femte i siste sving. Frem til lederen tidlig på oppløpet og nedkjempet denne i finishen. RAPPONGHI fjerde, så også i siste sving. Overtok på oppløpet, men måtte gi seg for vinneren. LE PETIT CAPORAL annen, tredje i siste sving. Holdt farten godt til tredje. IMPERIAL SKYLIGHT og ROYAL POWER godt med til siste sving, hadde da gjort sitt beste.

 

QUINOA fremme hele veien, fjerde i siste sving. Avgjorde med knapp margin i en tett finish. SUNCELEB fjerde i siste sving. Måtte gi tapt med minste mulige margin. TOP TINKER midt i feltet, avsluttet bra til tredje. COOL HILL og IFANNIK SACC førte an til oppløpet, hadde da gjort sitt.

 

HURRY HARRY avventende lenge. Spurtet strålende og nådde igjen ledende på målstreken. COOL MATCH tredje i siste sving. Fikk et grep som holdt til det gjensto en meter. SOPHIES LOVE fjerde. Holdt farten fint til tredje. TURN THE PAGE og LOIRE godt med til oppløpet, kunne ikke holde skansen.